6 Αυγ 2020

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

- Είναι προφανές ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το κοινώς λεγόμενο «τρώμε και τα πόμολα» είναι πλέον καθεστώς
- Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ο κόσμος συνειδητοποιεί, όσο και αν πασχίζει για τον εξωραϊσμό της κατάστασης η λίστα Πέτσα


   Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.
    Δεκάδες εκατομμύρια δημόσιο χρήμα διοχετεύτηκαν σε κολλητούς, την ώρα που η χώρα είχε άμεση ανάγκη από ιατρικό υλικό, μέσα ατομικής προστασίας για το ΕΣΥ, καθώς και από τεστ για τον κορωνοϊό, που δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ποτέ.
   Στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απομάκρυνε κανέναν υπουργό. Δεν θα περίμενε κανείς να απομακρύνει τον Στ. Πέτσα, καθώς είναι γνωστό ότι η περίφημη λίστα των 20 εκατομμυρίων φτιάχτηκε στο Μαξίμου. Δεν ακούμπησε όμως ούτε τον Γ. Βρούτση, ο οποίος έστησε την υπόθεση με τα σκόιλ ελικικού. Δεν απομάκρυνε κανέναν άλλον υπουργό από αυτούς που εμπλέκονται σε παράτυπες προμήθειες και εργολαβίες χωρίς διαγωνισμό.
   Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν σε γνώση αυτών των χειρισμών είτε ότι οι υπουργοί του τον κρατάνε από κάπου και δεν μπορεί να τους πειράξει.
   Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη της κακοδιαχείρισης και της ελεεινής εικόνας που παρουσίασε την περίοδο εκείνη η κυβέρνησή του.
   Είναι προφανές ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το κοινώς λεγόμενο «τρώμε και τα πόμολα» είναι πλέον καθεστώς. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με μια τρομακτική κρίση.
   Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ο κόσμος συνειδητοποιεί, όσο και αν πασχίζει για τον εξωραϊσμό της κατάστασης η λίστα Πέτσα.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.