26 Αυγ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία

- Χαιρετίζουμε τη χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- «Ο κ. Στύλιος οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης, είναι βουλευτής της κυβέρνησης. Και, ακόμη σημαντικότερο, ότι εκπροσωπεί ή θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους πολίτες της Άρτας»
- Η αποστομωτική απάντηση, ήδη από τον Αύγουστο του 2018, του τότε πρύτανη του ΤΕΙ στη σαθρή «επιχειρηματολογία» Στύλιου


   Χαιρετίζουμε τη χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία γνωμοδότησε θετικά για τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα, όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του Ν. 4559/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

   Το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση της Συγκλήτου έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. και εκθέτει τον ίδιο τον κ. Στύλιο, ο οποίος, για άλλη μια φορά, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποίησε την ίδια σαθρή «επιχειρηματολογία» με αυτή που είχε επικαλεστεί το 2018 για να μη ψηφίσει.

   Ο κ. Στύλιος οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης, είναι βουλευτής της κυβέρνησης. Και, ακόμη σημαντικότερο, ότι εκπροσωπεί ή θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους πολίτες της Άρτας.
   Αντί λοιπόν να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει στους πολίτες και τους φορείς της Άρτας τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, που ο ίδιος στηρίζει, για την υλοποίηση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου. Αν και διαβάζοντας τη δήλωσή του για το θέμα, μάλλον είναι ευκρινές ... απολύτως τίποτε !!!

   Επαφίεται, λοιπόν, σε όλους όσοι νοιαζόμαστε για την ανάπτυξη της Άρτας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Προχωρώντας βήμα το βήμα για να κατακτήσουμε όσα αξίζουμε και μας αρνούνται.

 Όλγα Γεροβασίλη
 Βουλευτής Άρτας
 Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

  σημ. Τηλεβόα: Σχετικά με την «επιχειρηματολογία», που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γ. Στύλιος και τότε για να μην ψηφίσει και τώρα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (“Προχειρότητα,“χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια”, “προσβάλει την κοινή λογική και την ακαδημαϊκή κοινότητα”, “χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)”), πέρα από το γεγονός της χθεσινής απόφασης της Συγκλήτου, που δείχνει περίτρανα τη γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις αιτιάσεις του, υπάρχει και κάτι άλλο, πιο ξεκάθαρο.
   Αντί λοιπόν, άλλου σχολίου, παραθέτω τμήμα του υπομνήματος που κατέθεσε ο τότε Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου κλήθηκε να διατυπώσει τη θέση του Ιδρύματος επί του νομοσχεδίου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις που έθεσαν οι Βουλευτές – μέλη της:

“Είναι γεγονός, ότι από διάφορες πλευρές έχουν εγερθεί ενστάσεις επί του εγχειρήματος, όμως τα επιχειρήματα που κατατίθενται προς επίρρωσή τους φανερώνουν μια επιφανειακή θεώρηση, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία.
Ειδικότερα:
Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της ενσωμάτωσης του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εμπεριέχεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και των δύο Ιδρυμάτων, ο οποίος είχε την έγκριση των Συγκλήτων, αποτυπώνεται στις Εκθέσεις Εσωτερικής Αξιολόγησης και με πολύ θετικά σχόλια έγινε αποδεκτός από τις Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης (Μάρτιος 2016), σύμφωνα με τη διαδικασία που επέβλεπε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Ο χαρακτηρισμός της προχειρότητας/βιασύνης δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Η όλη διαδικασία στην Ήπειρο διαρκεί πάνω από ένα έτος, περιλαμβάνοντας τη συγκρότηση και λειτουργία της κοινής επιτροπής, έναν ευρύ και γόνιμο διάλογο ανάμεσα στα μέλη των δύο ακαδημαϊκών κοινοτήτων, τις συζητήσεις και τις θετικές τοποθετήσεις των δύο Συγκλήτων, τη δημόσια διαβούλευση επί του σ/ν, ώστε να καταλήξει σήμερα στην τελική του μορφή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.