23 Αυγ 2020

Πανδημία και κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί - VIDEO

- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πίσω όταν το απαιτούν ισχυρά συμφέροντα, αδιαφορεί όμως όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον
- Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της κοινωνίας. Ας το καταλάβουμε...


   Το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε στο τέλος της ανάρτησης) κάνει το αυτονόητο: αντιπαραθέτει τις κυβερνητικές διακηρύξεις για το άνοιγμα του τουρισμού με το τελικό τους αποτέλεσμα.
   Η συνολική εικόνα αποδομεί πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική τής κυβέρνησης: το άνοιγμα του τουρισμού προκάλεσε έκρηξη του κορωνοϊού και η έκρηξη αυτή αποκάλυψε την ανεπάρκεια του «επιτελικού κράτους».
   Οι πύλες εισόδου της χώρας άνοιξαν με πρωτοφανείς αυτοσχεδιασμούς. Τα τεστ βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και προφανώς δεν γίνεται να διεξαχθούν μαζικά.
   Η τακτική τής απόκρυψης κρουσμάτων, για να προστατευτούν τουριστικοί προορισμοί, έφερε τα lockdown προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Μέτρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχουν ληφθεί και ο ιός χτυπά και εξουδετερώνει νοσοκομεία.
   Με αντίστοιχα προβληματικό σχεδιασμό η κυβέρνηση οργανώνει και το άνοιγμα των σχολείων. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα πέρα από την υποχρεωτικότητα της μάσκας. Το ότι αρχικά σχεδίαζαν τις μάσκες να τις πληρώνουν καθηγητές και γονείς από την τσέπη τους είναι μόνο μία πλευρά του ζητήματος αυτού.
   Εξίσου σημαντικό είναι ότι αρνούνται να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο αραίωσης. Κι αυτό γιατί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και η εξεύρεση πρόσθετων αιθουσών δεν είναι μέσα στη λογική τους.
   Αντιθέτως. Το υπουργείο έχει παγώσει τις προσλήψεις και, προκειμένου να μειώσει τις ανάγκες σε καθηγητές και να συγχωνεύσει σχολεία, έχει αυξήσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη σε 25. Και αρνείται να επανεξετάσει ακόμα κι αυτό.
   Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω όταν το απαιτούν ισχυρά συμφέροντα, αδιαφορεί όμως όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον.
   Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της κοινωνίας. Ας το καταλάβουμε.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

   Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.