11 Αυγ 2020

Επιβεβαιώνεται η συγκάλυψη: Επί 10 μέρες ήταν γνωστή η εστία υπερμετάδοσης στη Χαλκιδική αλλά υπήρξε απόλυτη συσκότιση!

- Ερωτηματικά για τους "περίεργους" χειρισμούς του ΕΟΔΥ
Ατομική ευθύνη ή εγκληματική αμέλεια της πολιτείας;


   Επιβεβαιωμένη είναι πλέον η είδηση ότι η εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού στο εργοστάσιο ελαιουργίας της Χαλκιδικής ήταν γνωστή εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες αλλά υπήρξε απόλυτη συσκότιση.
   Οι αποκαλύψεις δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό για τη στάση και τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ και το γεγονός ότι προχώρησε σε ανακοινώσεις, μόνο όταν πλέον είχε γίνει μεγάλη διασπορά του κοροναϊού στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρεται σε επίσημο τόνο πλέον, όλοι γνώριζαν και συζητούσαν το πρόβλημα αλλά καμία παρέμβαση αρμοδίων δεν έγινε έγκαιρα.
   Τα ερωτήματα που διατυπώνονται είναι γιατί ενώ υπήρχε εστία μέσα σε εργοστάσιο εκατοντάδων εργαζομένων δεν έφτασε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο και ιχνηλάτηση από την πρώτη στιγμή και επετράπη στην ίδια την επιχείρηση να ενεργεί κατά το δοκούν επί 10 μέρες, μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Μάλιστα, τοπικοί παράγοντες ρωτούν για την πραγματική διασπορά του ιού στην κοινότητα, αφού διαπιστώνουν ότι μόνο στην επιχείρηση εντοπίστηκε τουλάχιστον το 1/6 να έχει προσβληθεί.
   Υπενθυμίζουν άλλωστε, ότι στο εργοστάσιο ελαιουργίας απασχολούνται εργαζόμενοι από 10 διαφορετικούς οικισμούς, κυρίως του Δήμου Πολυγύρου, αρκετοί από τους οποίους είναι μετανάστες από την Αλβανία και άλλες χώρες.

  Διαβάστε επίσης: Νέα έξαρση: Καταγγελίες, περίεργες μεθοδεύσεις, καθυστερημένα μέτρα

   Παράλληλα, αρκετοί είναι οι τοπικοί παράγοντες που επισημαίνουν ότι το πλήγμα για τον τουρισμό, σε μια ήδη εύθραυστη χρονιά, είναι ισχυρό για το σύνολο της Χαλκιδικής . Όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ ο κλάδος τους τήρησε και τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το πλήγμα έρχεται από μια βιομηχανία. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα, η περιοχή και ο Δήμος του έχουν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και σπεύδει να σημειώσει ότι η Σιθωνία ("δεύτερο πόδι") παραμένει ασφαλής προορισμός.

  Ατομική ευθύνη ή εγκληματική αμέλεια της πολιτείας;
   Σε ανάρτησή του με τίτλο «Ατομική ευθύνη ή εγκληματική αμέλεια της πολιτείας» ο τοπικός σύμβουλος του Δήμου Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, εκφράζει τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τη διαχείριση των 50 κρουσμάτων όταν όλη η τοπική κοινωνία γνώριζε το πρόβλημα αλλά οι επίσημοι φορείς σιωπούσαν.



   Υπενθυμίζεται ότι δημοσιογράφοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που είχαν αποκαλύψει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, το πρόβλημα έγιναν αποδέκτες επιθέσεων και απειλών. Αποδείχτηκε, τελικά, ότι το πρόβλημα με το συγκεκριμένο εργοστάσιο υπήρχε ήδη όταν το αποκάλυψαν και ήταν σε εξέλιξη "μυστικοί" χειρισμοί.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.