28 Ιουλ 2020

Στη χώρα της λίστας Πέτσα

Το πρόβλημα είναι το εξής: όταν έχεις όλα τα ΜΜΕ δικά σου και ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να σε αμφισβητήσουν... νιώθεις ασφαλής. Και όταν νιώθεις ασφαλής, έρχεται η ώρα που θα κάνεις ανοησίες...


   Το πρόβλημα είναι το εξής: όταν έχεις όλα τα ΜΜΕ δικά σου και ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να σε αμφισβητήσουν, να σε κριτικάρουν, να σε αποδομήσουν ή να σε κατασπαράξουν, νιώθεις ασφαλής. Και όταν νιώθεις ασφαλής, έρχεται η ώρα που θα κάνεις ανοησίες.
   Με 54 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, με την Covid να επανακάμπτει απειλητικά, με την οικονομία να διαλύεται και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρίσκονται σε απελπισία και με τις ισορροπίες στο Αιγαίο να κρέμονται από μια κλωστή, ο Κ. Μητσοτάκης πετάχτηκε στην Αντίπαρο για να φωτογραφηθεί με τον Τομ Χανκς.
   Προφανώς, είπε να στείλει ένα μήνυμα χαλαρότητας και ανεμελιάς, για να δείξει ότι τίποτα το ανησυχητικό δεν συμβαίνει στη χώρα και ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Κατάφερε να στείλει ένα μήνυμα απουσίας σοβαρότητας και συναίσθησης.
   Και την άλλη μέρα τα έκανε ακόμα χειρότερα. Γιατί, για τις ανάγκες της προσωπικής του εικόνας, θέλησε να συνδυάσει την Αντίπαρο με την Επίδαυρο. Και για να το καταφέρει, δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.
   Την ίδια στιγμή, το ΥΠΕΘΑ σκέφτηκε, απ' ό,τι φαίνεται, τη μαγκιά να εκδώσει NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή της έντασης. Για να την κάνει αμέσως μετά γαργάρα, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει ποιος την έβγαλε.
   Εντάξει, ασκήσεις με πραγματικά πυρά είναι. Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε...
   Δεν πάει καλά η σοβαρότητα στη χώρα. Ευτυχώς, κρατάει γερά η λίστα Πέτσα.
   Και μαθαίνουμε τι έφαγε ο Τομ Χανκς και πόσο κομψή ήταν η Μαρέβα στην Επίδαυρο.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.