13 Ιουλ 2020

Στη Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού στα Γιάννενα πενταμελής οικογένεια Σέρβων

- ΠΟΕΔΗΝ: Καμπανάκι για Λευκάδα, Άρτα και Πάργα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας «κάθονται λόγω έλλειψης συντονισμού»
- Γιαννάκος για το περιστατικό στην Άρτα: Ο νεαρός έκανε το τεστ και πριν πάρει τα αποτελέσματα πήγε για μπάνιο με φίλους. «Το βράδυ βρέθηκε ότι έπασχε από τον ιό με υψηλό μάλιστα ιικό φορτίο»


   Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μεταφέρθηκε πενταμελής οικογένεια Σέρβων που ήταν θετικοί στον Covid-19.
   Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost, η οικογένεια έκανε διακοπές με ιστιοπλοϊκό το οποίο είχε δέσει στην περιοχή της Λευκάδας. Ο πρώτος που βρέθηκε θετικός στον ιό ήταν ο πατέρας ο οποίος είχε μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας της Λευκάδας.
   Από τη δειγματοληψία που ακολούθησε βρέθηκε θετική αρχικά και η σύζυγός του ενώ τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικά και τα τρία τους παιδιά.
   Λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίαζαν μεταφέρθηκαν και οι πέντε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η οποία για μία ακόμη φορά έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.
   Το απόγευμα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιβεβαίωσε την μεταφορά των Σέρβων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
   Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρει:
  «Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covid-19.
   Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».

   Νωρίτερα, στο epiruspost αναρτήθηκε το παρακάτω άρθρο:

  ΠΟΕΔΗΝ: Καμπανάκι για Λευκάδα, Άρτα και Πάργα
   Θετικοί στον κοροναϊό, βρέθηκαν άλλοι δύο Σέρβοι τουρίστες -αντρόγυνο, που κατευθύνονται από τη Λευκάδα όπου παραθέριζαν στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.
   Ο ίδιος, σύμφωνα με το epiruspost, αναφέρει ακόμη περιστατικό στην Άρτα, υποστηρίζοντας ότι νεαρός έκανε το τεστ και πριν πάρει τα αποτελέσματα πήγε για μπάνιο με φίλους. «Το βράδυ βρέθηκε ότι έπασχε από τον ιό με υψηλό μάλιστα ιικό φορτίο».
   Οι καταγγελίες από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ έγιναν δημόσια και φέρει την ευθύνη γι’ αυτές. Εφόσον όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια, τότε ο προβληματισμός γίνεται μεγαλύτερος.
  Καμπανάκι για την περιοχή
   Όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, «τα περιστατικά σε Πάργα, Άρτα και Λευκάδα θα πρέπει να είναι καμπανάκι για τη περιοχή. Είχαμε προειδοποιήσει για τους πλημμελείς ελέγχους στα χερσαία σύνορα. Τώρα οι φορείς σκοτώνονται όχι για την προστασία της δημόσιας Υγείας αλλά για την έλευση των τουριστών και βλέπουν σκοπιμότητες στο κλείσιμο κάποιων τελωνείων» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζονται μηχανηματα για γρήγορα τεστ σε όλα τα νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας αναφοράς.
   Παράλληλα καταγγέλλει ότι οι Κινητές Μονάδες Υγείας «κάθονται λόγω έλλειψης συντονισμού».
   Ο κ. Γιαννάκος διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ο συντονισμός των ΚΟΜΥ να γίνεται από τον ΕΟΔΥ κεντρικά και όχι από τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ούτως ή άλλως την ευθύνη ιχνηλάτησης περιστατικών κοροναϊού της περιοχής που την ξέρουν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.