8 Ιουν 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τον αδικοχαμένο Χρήστο Ζορμπά

Απαιτούμε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα και την απόδοση ευθυνών όπου προκύπτουν


   Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, του νέου εργαζόμενου που έχασε άδικα τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στο εργαστάσιο Ήπειρος.
   Δυστυχώς, ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα έρχεται να αναδείξει με τον χειρότερο τρόπο τη ζωτική σημασία της αυστηρής τήρησης από τις επιχειρήσεις του κανονιστικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια. Την ίδια ώρα αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση βελτίωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου και ιδιαίτερα για τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.
   Η επιστροφή στη δήθεν κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται δεν προΰποθέτει την προστασία των εργαζομένων και την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Για ορισμένους βέβαια η κανονικότητα συνδέεται με ελλιπή μέτρα προστασίας καi υγιεiνής και συρρίκωνση του εισοδήματος των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.
   Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου.
   Απαιτούμε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα και την απόδοση ευθυνών όπου προκύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.