17 Ιουν 2020

Επτά φορές κρατικό χρήμα στον «γαλάζιο» εκδότη Ν. Καραμανλή

- Για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι". Εμφανίζεται και στο payroll του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ με 494.500 ευρώ για το 2014
- Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει τα ποσά της καμπάνιας των 20 εκατ. ευρώ -ζεστό κρατικό χρήμα- με τα οποία χρηματοδοτήθηκε κάθε μέσο, νέα προκλητικά στοιχεία έρχονται στο φως
- Βάσει των επίσημων στοιχείων του Στ. Πέτσα, ο επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει λάβει άγνωστο ποσό από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό σε τουλάχιστον επτά μέσα τα οποία συντηρεί


   Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει τα ποσά της καμπάνιας των 20 εκατ. ευρώ -ζεστό κρατικό χρήμα- με τα οποία χρηματοδοτήθηκε κάθε μέσο, νέα προκλητικά στοιχεία έρχονται στο φως.
   Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του εκδότη με το όνομα Νίκος Καραμανλής, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Ο Ν. Καραμανλής, στενός φίλος της «γαλάζιας» παράταξης, όπως φαίνεται από πλήθος φωτογραφιών του που διακινούνται στο Διαδίκτυο, αλλά και μέσω των δικών του εκδόσεων, αγκαλιά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται να έχει λάβει άγνωστο ποσό από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό σε τουλάχιστον επτά μέσα τα οποία συντηρεί.
   Οι δραστηριότητες του εκδότη κινούνται γύρω από δύο βασικούς κορμούς: την κυριακάτικη εφημερίδα «Παρασκήνιο» στην Αθήνα και την εβδομαδιαία free press εφημερίδα «Καρφίτσα» στη Β. Ελλάδα. Βάσει των επίσημων στοιχείων του Στ. Πέτσα, και οι δύο βρίσκονται στη λίστα των χρηματοδοτούμενων εντύπων.
   Εκεί όμως που γίνεται πραγματικό πανηγύρι είναι με τις ιστοσελίδες του Ν.Κ. Media Group: στη λίστα με τις χρηματοδοτούμενες ιστοσελίδες βρίσκονται κατ’ αναλογία των παραπάνω οι ιστοσελίδες paraskhnio.gr και karfitsa.gr. Στο ίδιο «Media Group», όμως, περιλαμβάνονται και το toxrima.gr (με σλόγκαν «Επιχειρήσεις, Πρόσωπα, Παρασκήνιο»), backstage24.gr (με σλόγκαν «Φωτίζουμε το παρασκήνιο») και policepress.gr (σχετικού περιεχομένου).
   Δύο εφημερίδες και πέντε ιστότοποι -απ’ όσους τουλάχιστον εντοπίσαμε εμείς στην έρευνά μας- ενός κοινού επιχειρηματικού γκρουπ υπό τον Ν. Καραμανλή χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση με τα χρήματα των φορολογουμένων, όταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αδύνατον να πάρουν δάνειο από τράπεζα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
   Οι εταιρείες του Ν. Καραμανλή εμφανίζονταν το 2017 με υποχρεώσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλους προμηθευτές. Ο εκδότης εμφανίζεται επίσης στόχος επιθέσεων: η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2017 με χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σπίτι του από τον αστυνομικό φρουρό του και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
πηγή
   Ψάχνοντας και σε άλλη πηγή, βλέπουμε ότι τελικά είναι οχτώ (8) τα μέσα του κυρίου Καραμανλή που επιδοτήθηκαν.
   Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Πέλλα Σήμερα:

Σε έξι ιστοσελίδες και δύο εφημερίδες συμφερόντων του εκδότη Νίκου Καραμανλή έχει μοιράσει χρήμα στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, δια της εταιρίας Initiative η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πρόκειται για υπαρκτά βεβαίως μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως είναι περιορισμένης αναγνωσιμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κορυφαίος σε επισκεψιμότητα ιστότοπος του κ. Καραμανλή, δηλαδή το paraskhnio.gr βρίσκεται σύμφωνα με τη σελίδα μέτρησης alexa.com αναγνωσιμότητας στην 684η θέση.
Τα μέσα συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση είναι: η εφημερίδα «Παρασκήνιο», η εφημερίδα «Καρφίτσα» και τα sites, paraskhnio.grkarfitsa.gr, toxrima.grbackstage24.gr, policepress.gr και dimosdata.gr. Από αυτά μόνο το paraskhnio.gr και το xrima.gr βρίσκονται κάτω από τη 1.000η θέση της alexa. 
Αναλυτικότερα, to xrima.gr βρίσκεται στην 769η θέση, η karfitsa.gr στη 2.099η, το backstage24.gr στην 6.420η, το policepress.gr στην 7.398η και το dimosdata.gr το οποίο δεν είναι ειδησεογραφικό και η τελευταία είδησή του στην κατηγορία «ΝΕΑ» εμφανίζεται να έχει αναρτηθεί τον Φεβρουάριο του 2018, στην 2.665.318η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ δεν εμφανίζονται στοιχεία δεν εμφανίζεται στις λίστες που αφορούν την Ελλάδα. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο ιστότοπος xrima.gr εμφανίζεται να έχει κερδίσει στον πίνακα κατάταξης της Αlexa, πάνω από 7.000 θέσεις σε διάστημα ενός μήνα.
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, όπως συχνά συμβαίνει με ιστοσελίδες του ίδιου δημοσιογραφικού ομίλου, η θεματολογία τους συνδέεται. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στις σελίδες γενικής θεματολογίας του Νίκου Καραμανλή, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι περισσότερες ειδήσεις παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο τίτλο. Με άλλα λόγια, η μία αντιγράφει την άλλη.
Τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας δεν σώζει ούτε η επίσης μετέχουσα στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», εφημερίδα «Παρασκήνιο». Είναι χαρακτηριστικό ότι το έντυπο – κορωνίδα του μιντιακού ομίλου Καραμανλή κυκλοφόρησε το Σάββατο 5 Ιουνίου με τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Ο Κυριάκος ηγέτης του 21ου αιώνα» και υπότιτλο «προηγείται με διαφορά από όλους τους πρώην πρωθυπουργούς» και «τι βγάζει μεγάλη πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για το Παρασκήνιο».

Ο ίδιος ο Νίκος Καραμανλής εμφανίζεται να έχει καλές σχέσεις με στελέχη της ΝΔ. Με μια σύντομη αναζήτηση στη google ή ακόμη και στον λογαριασμό του στο facebook, μπορεί να βρει κανείς φωτογραφίες του με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Μάκη Βορίδη, τον Νίκο Δένδια, τον Θεόδωρο Καράογλου, τον Θάνο Πλεύρη, τη Σοφία Βούλτεψη και άλλους υπουργούς και βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ οι οποίοι είχαν παρευρεθεί σε εκδήλωση του Νίκου Καραμανλή για την ονομαστική του εορτή το 2014.


Για την ιστορία, ο Νίκος Καραμανλής είναι από εκείνους οι οποίοι είχαν χρηματοδοτηθεί και από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, μέσω Βουλής, ο εκδότης του «Παρασκηνίου» και των λοιπών μέσων ενημέρωσης, είχε λάβει από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερες από 490.000 ευρώ ως δαπάνες προβολής για το έτος 2014. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς το 2013 είχε καταθέσει στη Βουλή ερώτηση προς τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, αναφορικά με τα ποσά που είχε λάβει ο εν λόγω εκδότης από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Σαλμάς ρωτούσε συγκεκριμένα πόσες φορές έχει λάβει χρηματικά ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» από την έναρξη κυκλοφορίας της, ποια ποσά, πότε και για ποιον λόγο. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από το αρχείο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως διατηρείται στον ιστότοπο της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.