11 Ιουν 2020

Όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος και «δωράκια» σε ημετέρους

- Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να δώσει στοιχεία για το πού πήγαν τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς»
- Η θεσμική παρεκτροπή και το πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μητσοτάκη
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πέτσας να καταθέσει αμέσως το ποσό που έλαβε κάθε μέσο και στη συνέχεια να παραιτηθεί


   Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να δώσει στοιχεία για το που πήγαν τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». «Η θεσμική παρεκτροπή και το πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ζητά την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την κυβέρνηση να εξηγήσει «με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – μέσα»
   Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento:
   1. Το site diavouleusi.gr είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο: Όπως προκύπτει μέσω των στοιχείων της γνωστής ιστοσελίδας waybackmachine, η οποία αποθηκεύει σελίδες του Διαδικτύου, το τελευταίο online ίχνος του εν λόγω site εντοπίζεται στις 4 Δεκεμβρίου του 2019. Μήνες πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Το site, όταν λειτουργούσε, φαίνεται να είχε κεντρικό πρόσωπο τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα, ο οποίος παρουσίαζε για κάποιο διάστημα την εκπομπή “Ελεύθερα” στο κανάλι ART TV.
   «Ακόμα και εάν δεχτούμε το σενάριο ότι πρόκειται για μια 'κακιά' ημέρα για το diavouleusi.gr, που 'έπεσε' λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, κάνοντας μια έρευνα στα στατιστικά του την περίοδο που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά, προκύπτει ότι είχε σχεδόν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα» αναφέρει το document.gr.
   Στην similiarweb, τη δημοφιλέστερη και πιο έγκυρη πλατφόρμα για την καταγραφή της επισκεψιμότητας ιστοσελίδων του Διαδικτύου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αναγνωσιμότητας για το diavouleusi.gr.
   2. Το blog protieidisinews.blogspot.com του Μένιου Φουρθιώτη. Το blog εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για τον λόγο αυτόν. Και αυτό διότι έχει όλες κι όλες δύο αναρτήσεις. Η πρώτη στις 11 Μαΐου του 2020, που είναι το banner της διαφήμισης του «Μένουμε Ασφαλείς», και μετά από δεκαπέντε ημέρες μια είδηση για τη “λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας”.
   Ακόμα πιο απροκάλυπτο είναι το ότι στη λίστα με τα χιλιάδες ΜΜΕ που πήραν διαφήμιση από τις καμπάνιες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό είναι δηλωμένο το domain protieidisi.com. Αν κανείς επισκεφτεί το εν λόγω domain, οδηγείται αυτόματα στο protieidisinews.blogspot.com. Δηλαδή το domain που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” της κυβέρνησης δεν υπάρχει!
   Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον Μένιο Φουρθιώτη απάντησε ότι το συγκεκριμένο blogspot είναι του Party FM. Δηλαδή του ραδιοφωνικού σταθμού συμφερόντων του.
   Τραγική ειρωνεία: Η κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ένα παντελώς άγνωστο blogspot που λέγεται protieidisi, αλλά η πρώτη και η τελευταία του είδηση είναι η καμπάνια. Η ιστορία θυμίζει τα sites που πήραν διαφήμιση από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το περιβόητο.. «Κλωστή και βελόνα».
   3. Το site menta.gr: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος κάνοντας μια απλή αναζήτηση στην Google, είναι προς πώληση, και μάλιστα αντί του ποσού των 4.900 ευρώ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει «με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – μέσα»
   Απαντήσεις για το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον οποίον καλεί να παραιτηθεί.
   «Η αποκάλυψη της λίστας των μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας.
   Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:
   - Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
   - Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:
Ο Στ. Πέτσας επιμένει να μη δίνει τη λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ (Video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.