18 Ιουν 2020

83 δωμάτια για την κουστωδία Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν 83 δωμάτια για την κουστωδία Μητσοτάκη και τη "φιέστα" στην Σαντορίνη που μετατράπηκε σε ταξιδάκι αναψυχής με τα έξοδα πληρωμένα


   Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν 83 δωμάτια για την κουστωδία Μητσοτάκη και τη "φιέστα" στην Σαντορίνη που μετατράπηκε σε ταξιδάκι αναψυχή, για το οποίο επιβάρυνθηκαν οικονομικά ποιοι άλλοι... οι δημότες της Σαντορίνης!
   «Αποδείξαμε, ως λαός, ότι δεν φοβόμαστε τα δύσκολα. Κυρίως, δεν φοβόμαστε να αλλάξουμε», δήλωνε στις 20 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα από τα πολλά διαγγέλματά του, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα περί ατομικής ευθύνης και της διάθεσης για «αλλαγές».
   Θα περίμενε κανείς αυτός ο κανόνας να ισχύσει σε όλες τις πτυχές της πολιτικής του δραστηριότητας, ωστόσο η φιέστα που διοργανώθηκε στην Σαντορίνη το περασμένο Σάββατο για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας δείχνει ακριβώς το αντίθετο: Μια κουστωδία κυβερνητικών στελεχών συνέρρευσε στο νησί, όπου διανυκτέρευσε σε τοπικό ξενοδοχείο και γευμάτισε, χρεώνοντας τον δήμο Θήρας. Ο οποίος με τη σειρά του ανέθεσε την διοργάνωση της εκδήλωσης σε ένα… βενζινάδικο!
   Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ήλθε σε επαφή με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου προκειμένου να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη δημοσιογράφοι προκειμένου να καλύψουν τη φιέστα. Γεγονός λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τον σκοπό της φιέστας με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πρώτες συνεννοήσεις κατέληξαν στο να σχηματιστεί μια ευμεγέθης δημοσιογραφική αποστολή αποτελούμενη από σχεδόν 90 δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που τελικά αξιοποιήθηκαν ως «ντεκόρ» στην κυβερνητική φιέστα.
   Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων επέστρεψαν την ίδια μέρα στην Αθήνα, ενώ ένα μικρό γκρουπ παρέμεινε στο νησί για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την επόμενη μέρα, Κυριακή.
   Αναζητώντας τα έγγραφα για τις συμβάσεις και τις εγκρίσεις δαπανών καταλήγει κανείς στο προφανές συμπέρασμα: Η κυβέρνηση διοργάνωσε τη φιέστα και ο Δήμος Θήρας πλήρωσε. Πόσα πλήρωσε όμως και για ποιους; Όπως πληροφορούμαστε από τις δημοσιευμένες δαπάνες του Δήμου, δαπανήθηκαν 15.000 ευρώ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
   Το εν λόγω «έργο» ανέλαβε η εταιρία “Santo-Oil”, που όμως φαίνεται και στην εικόνα είναι… βενζινάδικο!


   Παράλληλα:
   - Δαπανήθηκαν 2.800 ευρώ για γεύμα το βράδυ του Σαββάτου στην επιχείρηση «Α. Βλαβιανός»
   - Δαπανήθηκαν 4.000 ευρώ για κέτερινγκ το Σάββατο, έργο που ανέλαβε η εταιρία «Αναπλιώτης & Σία Ο.Ε., Εστιατόριο – Υπηρεσίες Τροφοδοσίας Εκδηλώσεων “Κέτερινγκ”»
   - Δαπανήθηκαν 2.000 ευρώ για ενοικίαση αυτοκινήτων για δύο ημέρες
   - Δαπανήθηκαν 3.000 ευρώ για προμήθεια κρασιών της εταιρίας «Κτήμα Σιγάλα Οινοποιητική Α.Ε.»
   Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός πως ο Δήμος Θήρας, προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, δέσμευσε 79 (!) δωμάτια στο ξενοδοχείο «Volcano View Hotel» για διανυκτέρευση (δεν γνωρίζουμε πόσα ήταν δίκλινα ή μονόκλινα), όπως προκύπτει από τη σύμβαση του Δήμου με τοπικό ξενοδοχείο. Το κόστος της σύμβασης ήταν 7.000 ευρώ.


   Μιας και οι δημοσιογράφοι που κατέλυσαν στο νησί ήταν, όπως μαθαίνουμε, μετρημένοι, είναι απορίας άξιον ποιοι διέμειναν σε τόσο πολλά δωμάτια. Αν κάποιος δει βέβαια τις φωτογραφίες από το περιθώριο της εκδήλωσης, τότε συμπεραίνει ότι πλήθος υπουργών και κυβερνητικών στελεχών έφτασαν στο νησί, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους ή άλλα συγγενικά πρόσωπα.


   Πέραν αυτών των δωματίων διατέθηκαν ακόμα 4 δωμάτια για έξι ημέρες προορισμένα «για επίσημους προσκεκλημένους στην κεντρική πλατεία των Φηρών», όπως προκύπτει από την σύμβαση του Δήμου με το βενζινάδικο, που αναφέραμε παραπάνω.

   Όσα αναφέραμε παραπάνω δίνουν την εικόνα μιας φιέστας που τελικά μετατράπηκε για ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες σε «ταξιδάκι αναψυχής» με τα έξοδα πληρωμένα από τον δήμο Θήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.