7 Μαΐ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Εάν αποσυνδέσεις τη ΝΔ μένουν καταστολή, πελατειακές σχέσεις και εμμονικός νεοφιλελευθερισμός - VIDEO

- Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις...
- Όταν ξένοι δεξιοί ηγέτες εξ ανάγκης αναθεωρούν υπέρ του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας, ο κ. Μητσοτάκης εξ επιλογής αδρανεί!
- Η μεσαία τάξη γίνεται έρμαιο του οικονομικού δαρβινισμού μιας κυβέρνησης που προχωρά "βλέποντας και κάνοντας"


Κύρια Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, στο Kontra Channel

  Η καταστολή δεν είναι η απάντηση στη νεολαία. Υπάρχει και η δύναμη της πειθούς. Η κυβέρνηση επιλέγει το πρώτο
   Είναι προφανές ότι η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει όταν απειλείται η υγεία και όταν παραβιάζονται τα μέτρα σε αυτή τη φάση της επιδημίας. Απαράδεκτες οι επιθετικές προς τους πολίτες δηλώσεις του Δημάρχου της Αγ. Παρασκευής. Ακολούθησε η κυβέρνηση, η οποία έχει την πολιτική ότι όλα πατάσσονται με χρήση βίας. Δεν είναι αυτή η απάντηση απέναντι σε νεολαίους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει τα μέτρα, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες είναι κλεισμένοι. Τα ΜΑΤ και τα χημικά δεν αποτελούν ούτε απάντηση ούτε λύση. Και ο Δήμος μπορεί να παρέμβει. Και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά.
   Τρόποι υπάρχουν, όμως έχουμε συνηθίσει από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν κάτι δεν πάει καλά, να χρησιμοποιείται η άμεση καταστολή. Δε συμφωνώ με την ύπαρξη τόσο πυκνών συγκεντρώσεων αυτές τις ημέρες, αλλά δε συμφωνώ και με αυτή την επιλογή της κυβέρνησης. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσεγγίσει κανείς νέους ανθρώπους, ειδικά μετά από τη συνθήκη μίας μεγάλης περιόδου εγκλεισμού. Υπάρχει και οφείλει να υπάρχει η δύναμη της πειθούς.

  Όταν ξένοι δεξιοί ηγέτες εξ ανάγκης αναθεωρούν υπέρ του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας, ο κ. Μητσοτάκης εξ επιλογής αδρανεί!
   Την περίοδο των περιοριστικών μέτρων ακολουθήσαμε πιστά όλοι και όλες τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, ως οφείλαμε και ως είναι αυτονόητο. Το ότι τα μέτρα πέτυχαν οφείλεται βεβαίως και στη δράση και στη στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνη στάση απέναντι σε μία επιδημία.
   Ανάλογα, ως οφείλαμε και ως είναι επίσης αυτονόητο βάλαμε τις ενστάσεις μας όπου σημειώθηκαν παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Για παράδειγμα στο άνοιγμα σχολείων, στα ζητήματα της χρήσης μάσκας και των μέσων ατομικής προστασίας κ.ο.κ. Όμως η μεγάλη μας ένσταση είναι στο ζήτημα του δημοσίου συστήματος υγείας. Παρότι ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι μετανόησε για την άποψη που είχε για αυτό, δεν είδαμε να ακολουθείται με πράξεις. Δεν υπήρξε μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ. Σε αυτό ευνόητο είναι ότι θα αντιπολιτευτούμε και το έχουμε κάνει με προτάσεις.
   Έως ότου βρεθεί εμβόλιο ή δραστική θεραπεία για τον ιό αυτά θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Το ΕΣΥ πρέπει να θωρακιστεί χτες! Αυτό δεν το έκανε η κυβέρνηση. Οι διαγωνισμοί μόνιμων προσλήψεων που ήταν σε εξέλιξη σταμάτησαν λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης η οποία θεωρεί το δημόσιο σύστημα υγείας εχθρό του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι, σε άλλες χώρες, άνθρωποι της ίδιας ιδεολογίας με τον κ. Μητσοτάκη αναθεωρούν υπερ του κοινωνικού κράτους και συστήματος υγείας. Το κάνουν βεβαίως, εξ ανάγκης της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης όμως επιλέγει απλώς να το λέει χωρίς να το κάνει.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας κινείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή - Η ΝΔ επιχειρεί νέο επικοινωνιακό τερτίπι και αναζητεί διχαστικά αφηγήματα - Ο τότε και τώρα υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης οφείλει να δώσει απαντήσεις
   Το τραγικό γεγονός στη Μαρφίν, το οποίο συνέβη πριν 10 χρόνια, μας βρήκε όλους να το καταδικάζουμε από την πρώτη στιγμή όπως και κάθε ενέργεια που δρα ενάντια στην ανθρώπινη ζωή. Το καταδικάσαμε και το καταδικάζουμε και η μνήμη δεν έχει σβήσει. Από την άλλη σήμερα βλέπουμε κινήσεις επικοινωνιακού τύπου. Βεβαίως θα πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να υπάρξει δικαίωση των θυμάτων. Θυμίζω ότι υπουργός τότε ήταν ο κ. Χρυσοχοϊδης. Υπουργός σήμερα είναι και πάλι ο κ. Χρυσοχοϊδης. Ο ίδιος πρέπει να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη τότε.
   Ο κ. Μητσοτάκης πάλι δε χάνει την ευκαιρία να δείξει πόσο συναινετικός είναι και πόσο ομόθυμα θέλει να κινείται στη χώρα μας. Βεβαίως αυτό συμβαίνει μόνο όταν εκτιμά ότι η εικόνα ευνοεί το προφίλ του και όχι στα πραγματικά επίδικα.
   Δηλώσαμε τότε, δηλώνουμε και τώρα ότι είμαστε ενάντια σε πράξεις βίας που κινούνται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή ως ύψιστο αγαθό. Όποιος θέλει να δει, βλέπει. Η κυβέρνηση πάλι συνηθίζει να βλέπει ό,τι θέλει και να αποστρέφει το βλέμμα σε ό,τι δεν την εξυπηρετεί, ή σε ό,τι θέλει ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει ως νέο διχαστικό αφήγημα.

  Η μεσαία τάξη γίνεται έρμαιο του οικονομικού δαρβινισμού μιας κυβέρνησης που προχωρά βλέποντας και κάνοντας
   Η τραγική δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, του κ. Ζαβού, ότι δεν θα κατευθυνθεί ρευστότητα σε επιχειρήσεις ζόμπι, λέει την αλήθεια. Με τον αέρα μίας μιντιακής υπεροπλίας υπουργοί και στελέχη προβαίνουν συχνά σε ωμές και κυνικές δηλώσεις. Η δήλωση Ζαβού αποτυπώνει ενδεχομένως ό,τι έχει στο πίσω μέρους του μυαλού της η κυβέρνηση: Προχωράμε "βλέποντας και κάνοντας" και στο τέλος ενισχύουμε όποιον επιβιώσει. Αυτό το έχουμε επισημάνει εξαρχής, όταν είδαμε ότι αναθεωρεί συνεχώς τις προβλέψεις της για την ύφεση στη χώρα. Από το 0% πήγε στο 2-3%, κατόπιν, την περασμένη Πέμπτη στο 4.7%, την Κυριακή στο δυσμενές κυβερνητικό σενάριο 7,9%, τη Δευτέρα στο 10% δια στόματος Μητσοτάκη ενώ σήμερα η Κομισιόν μίλησε για 9.7%. Όλη αυτή η παλινωδία και διαρκής αναθεώρηση δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της μεγάλης ύφεσης που έρχεται και ως φαίνεται θα είναι τεράστια. Και βεβαίως σε χώρες όπου ο Τουρισμός αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές. Μία από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα (όπως και η Ισπανία, η Ιταλία)
   Υπάρχει βεβαίως πρόβλημα παγκοσμίως. Όμως δεν είναι νομοτέλεια το τι θα συμβεί στην κάθε χώρα. Και εδώ θα κριθεί η κάθε κυβέρνηση και βεβαίως και η ελληνική. Ως προς το τι μέτρα παίρνεις ώστε να περιορίσεις το ρυθμό ύφεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει εγκαίρως με το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας (λόγω του μαξιλαριού των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία) ώστε να χρησιμοποιηθεί μέρος και όχι όλο σε στοχευμένες δράσεις και εμπροσθοβαρείς ώστε να περιοριστεί η ύφεση. Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχεδιασμό και χωρίς εκτιμήσεις. Άρα ωθείται κανείς στο συμπέρασμα ότι με το βλέποντας και κάνοντας η κυβέρνηση επιτρέπει να συμβεί ο αφανισμός της μεσαίας τάξης. Οι πράξεις της κυβέρνησης δεν συνάδουν με τις προεκλογικές διακηρύξεις περί των μεσαίων στρωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.