20 Μαΐ 2020

Απίστευτα πράγματα, με συμπαιγνία ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - VIDEO

- Άνοιξαν την κάλπη, μεσούσης της ψηφοφορίας, αφαίρεσαν ψηφοδέλτιο και το ξανάριξαν!
- «Δεν πειράζει δεν θα το καταλάβουν»!!
- Πρωτοφανής διαδικασία για να μην κριθεί το ψηφοδέλτιο "Άκυρο" και... χαθεί η γαλάζια ψήφος!!!


   Βουλευτής Ν.Δ. έβαλε στην κάλπη ασφράγιστο φάκελο. Παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα ανοίγουν την κάλπη, παίρνουν το φάκελο, τον σφραγίζουν και το ξαναρίχνουν μέσα! 
   Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!!
   Πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η εφορευτική επιτροπή παρουσία του προέδρου της Βουλής επέλεξε να ανοίξει την κάλπη μετά από λάθος βουλευτή της ΝΔ.
   Το λάθος ανήκει στον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει τοποθετήσει σε φάκελο. «Όχι, όχι...» ακούγεται να φωνάζει από μικροφώνου μέλος της εφορευτικής επιτροπής όταν ο Στ. Καλογιάνης πέταξε το ψηφοδέλτιο ασφράγιστο, με τον προεδρεύοντα, Αθανάσιο Μπούρα, να ζητά διακοπή της διαδικασίας.
   Παράλληλα, ρόλο συντονιστή προσπάθησε να αναλάβει ο... άγρυπνος φρουρός της διαδικασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν για πάρα πολύ ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθήμενος σχεδόν μπροστά από την κάλπη.
   Εν συνεχεία, ο Κων. Τασούλας ακούγεται να σχολιάζει χιουμοριστικά: «Να κάνουμε ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία», «Δεν πειράζει δεν θα το καταλάβουν», ακούγεται να λέει κάποιος, Ενώ κάποιος άλλος παρεμβαίνει ζητώντας μία… πετονιά.
   Εν τέλει, με μία πρωτοφανή διαδικασία, πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η εφορευτική επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Βουλής, επέλεξε να ανοίξει την κάλπη, ώστε ο Στ. Καλογιάνης να πάρει το ψηφοδέλτιό, να το τοποθετήσει σε φάκελο και να το ξαναρίξει, έτσι ώστε να μην κριθεί "Άκυρο" και... χαθεί η γαλάζια ψήφος.
   Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στ. Καλογιάννης είναι γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Καλογιάνη, που στις 23 Μάρτη του 1985, είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση όταν στην επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην προεδρία της Δημοκρατίας, είχε πάρει την κάλπη από την Ολομέλεια της Βουλής και την μετέφερε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που του έδωσε και το παρωνύμιο «Καλπογιάννης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.