13 Μαΐ 2020

Καπιταλισμός, ανώτατο στάδιο του Θεοδωρικάκου - VIDEO

- Κυνική δήλωση Θεοδωρικάκου για το αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων με την εκ περιτροπής εργασία
- Είναι σκληρός ο καπιταλισμός, τι να κάνουμε; Δεν σας το είπαν προεκλογικά ο Θεοδωρικάκος και η παρέα του; Τι να κάνουμε; Δοξάστε τους τώρα...


   Έχουμε καπιταλισμό, δεν μπορούμε να πούμε στις επιχειρήσεις τι να κάνουν, δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρέμβει ούτε στις απολύσεις ούτε στην εκ περιτροπής εργασία. Οι επιχειρήσεις μπορούν να στριμώξουν τους υπαλλήλους τους όπως νομίζουν.
   Σωστά. Ας το καταλάβουν αυτοί που ψήφισαν τον Θεοδωρικάκο και τους υπόλοιπους της παρέας. Όταν ο υπουργός ερωτάται αν το κράτος σκοπεύει να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, βγάζει την ουρά του απ' έξω επειδή «έχουμε καπιταλισμό».
   Στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι κυβερνήσεις έσπευσαν να μπλοκάρουν τις απολύσεις και να εγγυηθούν τις αποδοχές των μισθωτών, δεν έχουν καπιταλισμό, έχουν κάτι άλλο.
   Όταν οι μεγάλοι επιχειρηματίες ζητούν γενναία στήριξη κάθε μορφής για να τα βγάλουν πέρα στα δύσκολα, δεν έχουμε καπιταλισμό, έχουμε ευθύνη του κράτους να στηρίξει την οικονομία στα πόδια της. Αλλά, όταν ο υπουργός ερωτάται για την εξώθηση 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στην εξαθλίωση, τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή έχουμε καπιταλισμό.
   Πρώτα απάλλαξαν νομοθετικά τους εργοδότες από την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, την κατοχύρωση των εργολαβικών, την αιτιολόγηση των απολύσεων, την Επιθεώρηση Εργασίας.
   Και αφού αφαίρεσαν από τους χαμηλόμισθους κάθε εργαλείο αποτελεσματικής διεκδίκησης, θυμήθηκαν ότι δεν μπορούν να τους βοηθήσουν επειδή έχουμε καπιταλισμό.
   Και με τον τρόπο αυτόν δηλώνουν ανεύθυνοι για την τύχη τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, την ώρα που βρισκόμαστε στο κατώφλι μας κρίσης χειρότερης και από αυτήν του 2010 - 2014.
   Είναι σκληρός ο καπιταλισμός, τι να κάνουμε; Δεν σας το είπαν προεκλογικά ο Θεοδωρικάκος και η παρέα του; Τι να κάνουμε; Δοξάστε τους τώρα.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Κυνική δήλωση Θεοδωρικάκου: Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός επιχειρηματία (Video)

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν» ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου για το αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων με την εκ περιτροπής εργασία.
Είναι προφανές ότι μετά τα «παχιά λόγια» του Γιάννη Βρούτση ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τώρα που οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην δουλειά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα εργασιακή πραγματικότητα με απολύσεις και μειώσεις μισθών, που πολύ απέχει από την όποια κανονικότητα θέλει υποκριτικά να προβάλλει η κυβέρνηση.
Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι έρχονται δύσκολοι μήνες στην οικονομία και ότι θα υπάρχει αύξηση της ανεργίας ωστόσο ψευδώς επέμεινε ότι: «Το κράτος υπερασπίζετai τις θέσεις των εργαζομένων» φάσκοντας και αντιφάσκοντας στα λεγόμενά του.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις αερολογίες που λένε οι υπουργοί στα κανάλια, άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς προστασία μέσα στην κρίση, όπως με συνεχόμενα ρεπορτάζ της προειδοποιούσε η ΑΥΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.