15 Μαΐ 2020

Ο Μπακογιάννης χρέωσε την ευθύνη στους πολίτες που «προσήλθαν αυθόρμητα» στη φιέστα του στην Ομόνοια

- «Δεν είχε υπολογίσει» πόσο... ανεύθυνοι θα αποδειχτούν οι πολίτες!
- Τζανακόπουλος: «Η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης στοχεύει στην ενοχοποίηση των πολιτών για να καλύψει την αλαζονεία και τα λάθη των κυβερνητικών, δημοτικών ή άλλων αρχών. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τους βγαίνει αυθόρμητα. Δεν μπορούν καν να σκεφτούν διαφορετικά»


   «Παρά την αποθέωση των ΜΜΕ για την «λεβεντιά του κου Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη» για τη χθεσινή φιέστα στην πλατεία Ομονοίας νομίζω ότι η δήλωση κάνει τα πράγματα μάλλον χειροτέρα», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
   Ο ίδιος προσθέτει ότι «ο κος Μπακογιάννης αντί να ζητήσει συγγνώμη χωρίς περιστροφές επέλεξε να χρεώσει την ευθύνη στους πολίτες που «προσήλθαν αυθόρμητα στην πλατεία». Απλώς ο δήμαρχος «δεν είχε υπολογίσει» πόσο ανεύθυνοι θα αποδειχτούν οι πολίτες. Βέβαια η ανευθυνότητα τους αυτή δεν προκάλεσε την έφοδο των ΜΑΤ όπως στην Κυψέλη ή την Αγία Παρασκευή αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα».


   «Η διαρκής επίκληση, όμως, της ατομικής ευθύνης στοχεύει στην ενοχοποίηση των πολιτών για να καλύψει την αλαζονεία και τα λάθη των κυβερνητικών, δημοτικών ή άλλων αρχών. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τους βγαίνει αυθόρμητα. Δεν μπορούν καν να σκεφτούν διαφορετικά», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «το λάθος δεν μπορεί να είναι ποτέ δικό τους. Πρόκειται για λογική αυτοκρατορική που γεννά επικίνδυνους κοινωνικούς αυτοματισμούς. Το θέμα είναι για πόσο θα την ανεχόμαστε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.