21 Μαΐ 2020

Πιο χαμηλά δεν έχει...

- Πιάστηκαν «με την κάλπη στην πλάτη» και προσπάθησαν με ουρανομήκεις ηλιθιότητες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα
- Και ο τρόπος που καταγράφηκαν να το διασκεδάζουν, ανοίγοντας τις κάλπες, δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει...


   Με ανεπίσημο σημείωμα που διένειμαν στα ΜΜΕ «πηγές» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι η λύση που δόθηκε στο περιστατικό την ώρα της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν η «νομικά ενδεδειγμένη».
   Το περιστατικό ήταν ότι ο βουλευτής του κόμματος κ. Καλογιάννης έριξε το ψηφοδέλτιό του χωρίς να το βάλει στον φάκελο. Και η «νομικά ενδεδειγμένη λύση» είναι ότι άνοιξαν την κάλπη, έβγαλαν το ψηφοδέλτιο του κ. Καλογιάννη και του το έδωσαν να το βάλει στον φάκελο και να το ξαναρίξει.
   Δεν υπάρχει «νομικά ενδεδειγμένη λύση» που να προβλέπει να ανοίγεις την κάλπη, να βγάζεις ψηφοδέλτια από μέσα και να τα ξαναρίχνεις. Γι' αυτό, αυτή την ουρανομήκη ηλιθιότητα την εκφωνούν «πηγές της Κ.Ο. της Ν.Δ.» και όχι η Εφορευτική Επιτροπή ή το προεδρείο της Βουλής που έχουν τη θεσμική αρμοδιότητα.
   Δεν ξέρουμε καν αν το γεγονός καταγράφηκε στο πρακτικό της ψηφοφορίας. Σε κάθε περίπτωση, νομικά ενδεδειγμένη λύση θα ήταν μόνο να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο.
   Γιατί, αν αρχίσει να θεωρείται έγκυρο το να ανοίγει η κάλπη πριν από το τέλος της ψηφοφορίας, πολλά μπορούν να συμβούν.
   Η βλακεία, η έλλειψη θεσμικής ευαισθησίας και σοβαρότητας, η περιφρόνηση προς τον κανονισμό της Βουλής, η αμηχανία για όσα καταγράφηκαν στις κάμερες θα ήταν πιο διασκεδαστικά πράγματα αν δεν σχετίζονταν με την προσπάθειά τους να φορτώσουν στον Παπαγγελόπουλο μερικά κακουργήματα για να μπορέσουν να μπλοκάρουν τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.
   Και ο τρόπος που καταγράφηκαν να το διασκεδάζουν, ανοίγοντας τις κάλπες, δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει. Πιο χαμηλά δεν έχει.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.