7 Μαΐ 2020

Αλέξης Τσίπρας: Αντί μένουμε όρθιοι, μένουμε με την ελίτ

- "Η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και στις απολύσεις"
- "Επιλογή Μητσοτάκη στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας τον χώρο των μικρών και των μεσαίων, που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς, και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους"


   Ήταν λίγες μέρες πριν που ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για το βάθος της ύφεσης που έρχεται στηλιτεύοντας τις εκτιμήσεις Στουρνάρα για 4% για το 2020. “Οτιδήποτε όμως παραπάνω γράψει το κοντέρ θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα σας. Θα είναι η ύφεση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιτίας της αδράνειάς του, της ατολμίας του αλλά και της αδυναμίας του να προβλέψει τι ακριβώς χρειάζεται η ελληνική οικονομία” έλεγε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
   Η δημοσιοποίηση χθες των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν ήρθε να επιβεβαιώσει αυτές τις ανησυχίες, τις οποίες είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε σε ανάρτησή του στα social media ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως το σχέδιό του είναι “αντί μένουμε όρθιοι, μένουμε με την ελίτ”. “Η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και στις απολύσεις” σημείωσε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ανευθυνότητα, καθώς, όπως σημειώνει, “δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος”.

  Συνειδητή υποβάθμιση της μεσαίας τάξης Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις “δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη, αλλά στην προσωπική του επιλογή”. “Διότι, αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή να αντιμετωπιστεί η πανδημία ως ευκαιρία για έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας” σημείωσε.
   Ενώ, αναφερόμενος στην υποβάθμιση της μεσαίας τάξης, εκτίμησε ότι αυτό γίνεται για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι “που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί του αποκαλούν "ζόμπι" και "μπαταχτσήδες"”. “Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας τον χώρο των μικρών και των μεσαίων, που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς, και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους” πρόσθεσε.

  Αμήχανη απάντηση Πέτσα
   Μετά τις αμήχανες προσπάθειες διάψευσης από το οικονομικό επιτελείο και τις αντιφατικές εκτιμήσεις για την ύφεση τις προηγούμενες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε την “καραμέλα” των 100 δισ. που δήθεν κόστισε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα.
   “Διχαστικός και λαϊκιστής ο κ. Τσίπρας, 'μένει ίδιος'” σχολίασε ο Στ. Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως “δεν έχουμε αυταπάτες, λέμε την αλήθεια και προχωράμε με σοβαρότητα”. “Αντιμετωπίζουμε με προσεκτικά και σταθερά βήματα την υγειονομική κρίση. Στηρίζουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από την πανδημία. Ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και ρίχνουμε όλο και περισσότερα καύσιμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας” σημείωσε γενικόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.