22 Απρ 2020

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις για τα voucher της διαπλοκής

- Όπισθεν ολοταχώς μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με την τηλεκατάρτιση για τους επιστήμονες
- ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του;


   Αμέσως μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών και του Documento, που αποκάλυψαν ονόματα και υπόγειες διαδρομές που ξεκινούν από εταιρικά σχήματα με πλατφόρμες τηλεκατάρτησης και καταλήγουν στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση αλλά και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Μητσοτάκης έβαλε τον υπουργό του να ανακοινώσει πως χρηματοδοτεί τους επιστήμονες απευθείας.
   Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γιάννης Βρούτσης αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως όχι μόνο καταργείται η τηλεκατάρτηση αλλά θα γίνει και έρευνα για τα ΚΕΚ.
   Μετά τις αποκαλύψεις τα καταργεί με τον ισχυρισμό ότι τώρα "δεν υπηρετεί το σκοπό για τον οποίο επιλέχθηκαν", παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι "το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα".
   Ξαφνικά, όλη η επιχειρηματολογία περί έκτακτων συνθηκών που οδήγησαν στα voucher και την γελοία τηλεκατάρτηση αλλά και εκείνα που το εμφάνιζαν ως απαίτηση του ΕΣΠΑ πήγαν περίπατο.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μειώσει το κόστος και να να διαχειριστεί την κρίση που τον φέρνει απέναντι σε μεγάλο τμήμα του κόσμου, κάνει στροφή 180 μοιρών και ανακαλύπτει την Αμερική που δεν έβλεπε.
   Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί και δεν θέλει να προχωρήσει σε αποπομπή του Βρούτση αν και αποδεικνύεται ξεκάθαρη η σχέση του με τη μεθόδευση των voucher, για να μην αποδεχθεί την ήττα του.
   «Με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» σημειώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, που «καθαρίζει» μεν τον Μητσοτάκη και καθιστά ύποπτους και επιλήψιμους όλους τους άλλους.
   Ειδικά τον Άδωνι Γεωργιάδη που λογικά πρέπει να ψάχνει που να κρυφτεί… μετά από όσα έχει πει σήμερα.
   Από το πρωί φαινόταν… η καλή μέρα.
   Έξαλλος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης βγήκε στα κανάλια ωρύονταν κατά το συνήθη τρόπο του και προκαλούσε. Στη συνέχεια ακολούθησε το άδειασμα του από τον Γιώργο Γεραπετρίτη που προανήγγειλε διορθώσεις για να αποσυρθεί τελικά από τον υπουργό Εργασίας το πρόγραμμα με τα «ύποπτα» voucher.
   "Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη" σημειώνει σε ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
   Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή του υπουργού: "Περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του", αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του μετά από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις
   "Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη" σημειώνει σε ανάρτησή του, μετά το "Όπισθεν ολοταχώς" από την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.