10 Απρ 2020

Κατέρρευσε on camera η εικόνα της στιβαρής διαχείρισης που φιλοτεχνούσε με επιμέλεια τον τελευταίο μήνα το επιτελείο Μητσοτάκη

Λάθος τροπάριο...


   Η εικόνα της στιβαρής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που φιλοτεχνούσε με επιμέλεια τον τελευταίο μήνα το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη κατέρρευσε χθες όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε το μήνυμα στους πιστούς ότι μπορούν να πάνε στις εκκλησίες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
   Μάλιστα ο Στ. Πέτσας δεν παρέλειψε να υποδείξει και τον τρόπο, εισηγούμενος στους πολίτες να κοροϊδέψουν τις αρχές, πηγαίνοντας στην εκκλησία με άδεια για «κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι», δηλαδή «για τους άλλους λόγους που δικαιολογούν αυτήν την έξοδο», και έτσι να μπορέσουν να εφαρμόσουν «αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας τους».
   Χρειάστηκε να παρέμβει το απόγευμα ο Ν. Χαρδαλιάς για να τονίσει ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές, αλλά το μήνυμα είχε ήδη δοθεί από την κυβέρνηση. Και βέβαια, όσοι θέλουν, θα ακολουθήσουν τη γραμμή Πέτσα και όχι τη γραμμή Χαρδαλιά.
   Ασφαλώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα είπε αυτά κάτω από την πίεση που δημιούργησε στο πρωθυπουργικό επιτελείο η μεσοβέζικη προχθεσινή εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία αποφάσισε δίωρο άνοιγμα των ναών μετά τη λειτουργία. Αλλά ακόμα και αυτή έσπευσε να τα μπαλώσει χθες το πρωί μέσω του εκπροσώπου της, Μητροπολίτη Ιερόθεου.
   Εμεινε έτσι ο Στ. Πέτσας απελπιστικά μόνος και εκτεθειμένος, εφαρμόζοντας βέβαια πιστά το δόγμα Μητσοτάκη ότι «με την Εκκλησία δεν τα βάζουμε».
   Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι η ευθύνη για να μην υπάρξει συνωστισμός πουθενά -ούτε βέβαια και στις εκκλησίες- ανήκει στην Πολιτεία και όχι στην Εκκλησία. Είναι απολύτως κατανοητές οι δυσκολίες της Εκκλησίας τέτοιες μέρες. Δυσκολίες δογματικές, δυσκολίες παράδοσης, δυσκολίες οικονομικών απωλειών. Αλλά οι αρχικοί δισταγμοί του πρωθυπουργού και οι χθεσινές παλινωδίες του στενού συνεργάτη του δεν έχουν καμιά δικαιολογία.
   Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάρει εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα για την ένταξη των ναών στην καραντίνα και συνεχώς ερχόταν να κλείσει τις τρύπες που άνοιγε με τις αντιφατικές εγκυκλίους της η ηγεσία της Εκκλησίας. Το ίδιο έγινε χθες. Οσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα τόσο πιο επικίνδυνη και τυχοδιωκτική γίνεται η διπλή γλώσσα των επιτελών του Κυρ. Μητσοτάκη.
Η ΑΠΟΨΗ στη σημερινή ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.