25 Απρ 2020

Πρόεδρος KΕΚ: Διασυρθήκαμε για τις πλατφόρμες που επέλεξε το υπουργείο - Θα ζητήσουμε αποζημίωση

- «Κάρφωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση
- Μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτές τις πλατφόρμες για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε
- Το περιεχόμενο ούτε το παράγαμε, ούτε το επιλέξαμε. Υποχρεωθήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε


   Αποζημιώσεις θα διεκδικήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτησης, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ντίνα Αθανασοπούλου, λόγω της ακύρωσης του προγράμματος της τηλεκατάρτισης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των «voucher της αρπαχτής».
   Μιλώντας στον Real FM, η κ. Αθανασοπούλου μίλησε για διασυρμό και «κάρφωσε» την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μιλώντας για τις επτά αμαρτωλές πλατφόρμες που ανέλαβαν το έργο.
   «Η συγκεκριμένη πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις παρόχων πλατφορμών να υποκαταστήσουν τους παρόχους κατάρτισης που κατά τον νόμο είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι για κάθε τύπο κατάρτισης, είτε συμβατικής είτε τηλεκατάρτισης. Αυτή η πρόσκληση τους βγάζει απ' έξω, τους δίνει διοικητικό ρόλο και βάζει στη θέση τους εταιρείες με πλατφόρμες που έφτιαξαν πολύ πρόχειρο περιεχόμενο προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, οι οποίες υποτίθεται ότι αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή».
   «Με παράταιρο τρόπο κλήθηκαν αντί για των παρόχων κατάρτισης άλλες εταιρείες που παρέχουν πλατφόρμες, λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου από απόσταση. Το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη ότι πιστοποίησε αυτό το περιεχόμενο και αυτές τις πλατφόρμες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο».
   «Τα ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει να μάθει τι αρμοδιότητες είχαν τα ΚΕΚ σε αυτήν την πρόσκληση, αρκεί να διαβάσει την 24η και 25η σελίδα. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες, μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε»
   «Στο σκάνδαλο αυτό, αν υπάρχει, δεν εμπλέκονται τα ΚΕΚ, απλώς χρησιμοποιούνται», είπε και σημείωσε: «Τα ΚΕΚ μπήκαν στο στόχαστρο». Όπως είπε, θα είχαμε ευθύνη μόνο αν είχαμε επιλέξει εμείς ή παράγαμε εμείς το περιεχόμενο. «Σε αυτήν την περίπτωση ούτε το παράγαμε, ούτε το επιλέξαμε. Υποχρεωθήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε», σημείωσε και κατέληξε: «Αυτή η πρόσκληση δεν μας έδωσε καμία δικαιοδοσία. Δεν είχαμε καμία εμπλοκή».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.