12 Απρ 2020

Ας πάρουμε τα μέτρα μας

- Η Ελλάδα, βρίσκεται σε ανέλπιστα καλή θέση λόγω του μαξιλαριού, μπορεί να πάρει από τώρα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, χωρίς να ανησυχεί για το χρέος της
- Εκτός αν κάποιοι τη σπρώχνουν ηθελημένα στην κρίση για να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση
- Κάποιοι ανακαλούν την Ελλάδα του 2010 - 2014 και τρίβουν τα χέρια τους...


   Την ώρα που οι προβλέψεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας γίνονται ολοένα και πιο τρομακτικές, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να μπει σε συζήτηση για την ανασυγκρότηση των εθνικών οικονομιών. Όποιος θέλει να ρίξει λεφτά στην οικονομία του πρέπει να δανειστεί με Μνημόνιο.
   Ή, αν θέλει να δανειστεί χωρίς Μνημόνιο, να περιμένει έξι μήνες, ξέροντας ωστόσο ότι, με Μνημόνιο ή χωρίς, τα χρήματα που θα δανειστεί θα προσμετρηθούν στο χρέος του.
   Αυτή είναι η συνεισφορά της Ε.Ε. στην κρίση του κορωνοϊού. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο γενναιόδωρη, γιατί, για μια φορά ακόμα, οι χώρες του σκληρού πυρήνα προτάσσουν τα δικαιώματα των φορολογουμένων τους έναντι της επιβίωσης των πιο αδύναμων ευρωπαϊκών οικονομιών.
   Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη ως ενιαίος οικονομικός χώρος έχει σταματήσει πια να υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι μια ομάδα ισχυρών που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν για τους υπόλοιπους, ενώ στη χειρότερη θέλουν να τους μετατρέψουν σε αποικίες.
   Αντί να ζητάνε περισσότερα οι νότιοι, λοιπόν, πρέπει να δουν πώς θα αντιδράσουν και ποιους τρόπους έχουν να πιέσουν.
   Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται σε ανέλπιστα καλή θέση, λόγω του δημοσιονομικού μαξιλαριού. Γι’ αυτό, μπορεί να πάρει από τώρα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, χωρίς να ανησυχεί για το χρέος της.
   Εκτός αν κάποιοι τη σπρώχνουν ηθελημένα στην κρίση για να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση.
   Και επειδή, όπως φαίνεται, ακριβώς αυτό συμβαίνει, καλό είναι να οργανωθούμε από τώρα. Διότι κάποιοι ανακαλούν την Ελλάδα του 2010 - 2014 και τρίβουν τα χέρια τους.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.