10 Απρ 2020

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία - Να ψηφίσει την τροπολογία μας για την πρώτη κατοικία

Κυβερνητικό «Όχι» στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Στον «αέρα» η προστασία της πρώτης κατοικίας


   Στον «αέρα» βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας με το πέρας της 30ής Απριλίου, οπότε και λήγει η ισχύς του πλαισίου που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό διότι, μετά την άρνηση των θεσμών, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε τεχνικό και όχι υπουργικό επίπεδο, να δεχτούν παράταση του πλαισίου για οκτώ μήνες, η κυβέρνηση αντέδρασε σπασμωδικά, αδυνατώντας να απαντήσει προς τους πολίτες τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει και διατηρώντας μια γενικευμένη ασάφεια και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες στη Βουλή τροπολογία για την παράταση ισχύος του πλαισίου μέχρι το τέλος του 2020, ζητώντας από την κυβέρνηση να την ψηφίσει, ενώ, την ίδια ώρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο χθεσινό Eurogroup, αξιώνοντας «να διεκδικήσει και να πάρει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».
   Όμως, ο κ. Σταϊκούρας όχι μόνο δεν έθεσε το αγωνιώδες για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζήτημα, αντιθέτως το σαμποτάρισε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την άρνηση των δανειστών κατευθείαν, πριν καν να έχει ανακοινώσει την πρόθεσή (αν υπήρχε τέτοια πρόθεση) της κυβέρνησης της Ν.Δ. να διαπραγματευτεί το θέμα και να ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις.
   Όπως φαίνεται, επίσης, έρχεται και κυβερνητικό "Όχι" στην τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας.
   Στελέχη της Ν.Δ., όταν ρωτούνται, απαντούν με γενικολογίες ότι θα φέρουν ρύθμιση στο επόμενο διάστημα αντί να υιοθετήσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουν τέλος στην αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, καθώς η προστασία της α' κατοικίας λήγει την 1η Μαϊου του 2020 και οι θεσμοί έχουν αρνηθεί την παράτασή της.

  Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία - Να ψηφίσει την τροπολογία μας για την πρώτη κατοικία
   Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας απευθύνει η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
   «Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μέσα στην κρίση του κορωνοϊού» επισημαίνει ο Αλ. Τσίπρας.
   «Είναι αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που μέσα στην κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία» τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Όπως σημειώνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για παράταση του πλαισίου πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.