9 Απρ 2020

Καταγγελία του Προέδρου Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών: Έχει κοπεί το επίδομα σε 2.000 οικογένειες - VIDEO

Αν και έχει δοθεί τρίμηνη παράταση για να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές, δεν καταβάλλονται τα αντίστοιχα επιδόματα, «πράγμα το οποίο είναι εκτός νόμου»


   Στην καταγγελία ότι ενώ έχει δοθεί τρίμηνη παράταση στα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές, δεν καταβάλλεται τα αντίστοιχα επιδόματα, προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλογου Πραπληγικών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντής.
   Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 επεσήμανε ότι «το επίδομα έχει κοπεί σε 2.000 οικογένειες, πράγμα το οποίο είναι εκτός νόμου» και πρόσθεσε ότι όταν ένας άνθρωπος έχει αναπηρία από 90% και πάνω «δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του» και ως εκ τούτου τα εισοδήματα από τα επιδόματα «είναι ίσα - ίσα για την επιβίωσή του».



   Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όχι από τον κορωνοϊό αλλά από τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει τα μέτρα αντιμετώπισής του», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητα.
   «Για κάποιες ομάδες δεν πρέπει να είναι κάθετα», επεσήμανε.
   Επιπλέον, ο Κ.Κωνσταντής ζήτησε να δοθεί παράταση και για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, καθώς «για τον βαριά κινητικά ανάπηρο το αυτοκίνητο είναι τα πόδια του».
   Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλογου Πραπληγικών έκανε έκκληση προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εν μέσω πανδημίας, να προβλέψουν ξεχωριστό αριθμό για τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία ώστε να εξυπηρετούνται κατά προταιρεότητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.