18 Μαρ 2020

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την εμπροσθοφυλακή: Αυξάνονται τα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές - VIDEO

- Πλήθος καταγγελιών από γιατρούς, νοσηλευτές, προέδρους σωματείων εργαζομένων καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για κρούσματα στο προσωπικό και ανεπαρκή μέτρα προφύλαξης
- Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση, κραυγή αγωνίας από το προσωπικό: «πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή»


   Πλήθος καταγγελιών από γιατρούς, νοσηλευτές, προέδρους σωματείων εργαζομένων καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για κρούσματα σε γιατρούς, ανεπαρκή μέτρα προφύλαξης. 
   Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση ενώ, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόρδας και τη μείωση του διαστήματος παραμονής σε καραντίνα από τις 14 σε 7 μέρες, η εμποσθοφυλακή της χώρας στον κορωνοϊό πηγαίνει σαν "τα πρόβατα στη σφαγή".
   Πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και μελών του νοσηλευτικού προσωπικού για ελλείψεις σε μάσκες και ειδικές στολές στα νοσοκομεία, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 387, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των υγειονομικών που είτε έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είτε έχουν τεθεί σε καραντίνα.



   Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία νοσούν από τον κορωνοϊό ενώ όσοι βρίσκονται σε καραντίνα ξεπερνούν τους 300.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στο Open tv, κατήγγειλε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με κορωνοϊό αντί να μπει σε καραντίνα εξυπηρετεί κανονικά τους ασθενείς και μάλιστα ευπαθείς ομάδες.
   «Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» δύο γιατροί νοσούν και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο. Η μία γιατρός είναι στον τεχνητό νεφρό. Είναι δυνατόν με ανθρώπους που αιμοκαθαρίζονται να υπάρχει γιατρός και να μην έχει βγει σε καραντίνα; Να θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους ασθενείς;» διερωτήθηκε ο κ. Γιαννάκος.
   Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμπλήρωσε ότι «χθες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στον τμήμα του μαγνητικού τομογράφου, όπου 20 συνάδελφοι βγήκαν σε καραντίνα γιατί υπήρξε κρούσμα, ενώ 21 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα στην κλινική ΩΡΛ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου».
  Διαμαρτυρία των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα για τα μέτρα προστασίας
   Όπως είπε ο ίδιος, ο «Άγιος Σάββας» έχει πέντε κρούσματα, τέσσερα σε εργαζόμενους που συναναστρέφονται με καρκινοπαθείς στον μαστογράφο και ένα στο ακτινολογικό.
   Επιπλέον, ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ.Σάββας Κ.Καταραχιάς έκανε έκκληση σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τα μέτρα ασφαλείας. «Δεν δίνουν μάσκες στο προσωπικό. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στο νοσοκομείο να φορούν μάσκες».
   Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το πόσοι υγειονομικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρχει τεστ του κροωνοϊού για το προσωπικό στα νοσοκομεία «Δίνουμε τη μάχη ανεξάρτητα των περικοπών αλλά την ίδια στιγμή δε θα κλείσουμε τα στόματά μας για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».



   Υπογραμμίζεται ότι, όπως καταγγέλλει η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, Μάρθα Μαρκοπούλου, «πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή».
   Η ίδια, αναφορικά με την απόφαση για μείωση των ημερών καραντίνας στους υγειονομικούς, εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό από 14 σε 7 ημέρες επεσήμανε ότι «θα πηγαίνουμε σχεδόν ασθενείς να διασπείρουμε τον ιό».
   Επιπλέον, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γιατρός στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ηλίας Σιώρας, ο οποίος τόνισε ότι «από το πρωί σήμερα έχουν έρθει περίπου 8 συνάνθρωποί μας μεταξύ των οποίων και άνθρωποι του προσωπικού (σ.σ. του νοσοκομείου)με ύποπτα συμπτώματα. Όταν έχουμε γενική εφημερία μπορεί να έρθουν και 80. Τις καθημερινές όταν δεν έχουμε εφημερία μπορεί να έρθουν 30. Μεταξύ αυτών είναι αρκετοί συνάδελφοι. Είμαστε εκτεθειμένοι σε κίνδυνος διότι στη γενική εφημερία υπάρχει πιθανότητα να αναμιχθεί ένας μολυσμένος με μη μολυσμένο. Στην κορύφωση της μάχης το προσωπικό είναι λίγο. Πρέπει να είμαστε υγιείς για να κάνουμε και τον κόσμο καλά».
   Την ίδια ώρα έρχονται στη δημοσιότητα νέα κρούσματα υγειονομικών. Συγκεκριμένα επτά άτομα -κυρίως μέλη της Διοίκησης - του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ εξετάζεται το πόσα άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου θα μπουν σε καραντίνα. Οι χώροι της Διοίκησης έκλεισαν για απολύμανση και παράλληλα έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.
   Σε καραντίνα επίσης τίθενται 10 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» καθώς τρεις εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ακόμη, ειδικευόμενη γιατρός στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
   Χθες, εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Πρόκειται για γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του.
   Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή εξέπνευσε ο 53χρονος εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, που νοσηλευόταν με βαριά πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
   Οι υγειονομικοί που είτε νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα εργάζονται στα εξής νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.