9 Μαρ 2020

Μήνυση κατά Μπογδάνου για προκλητική ανάρτηση στο Facebook

Από τον δικηγόρο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγη Τάτση, για το «Με τις πλάτες των συριζαίων»


   Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε χθες ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης, με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή στο ιστολόγιο του στο Facebook.
   Η προσφυγή αφορά προχθεσινή (7 Μαρτίου) ανάρτηση του κ. Μπογδάνου, ο οποίος αναδημοσίευσε δημοσίευμα ΜΜΕ με το βίντεο που εμφανίζει τουρκικό στρατιωτικό όχημα που επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο. Ο Μπογδάνος σημείωσε στην ανάρτηση του ότι το περιστατικό συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».


   Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά "ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
   Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι "η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.
   Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία".
   Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως "συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες".
   Ο κ. Τάτσης ζητά να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση του κ. Μπογδάνου είχε στόχο "να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα".
   Επίσης, αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι "τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές", ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.