20 Μαρ 2020

Αλαλούμ με τις λαϊκές αγορές: Το πρωί υποχρεώνει, το απόγευμα αναστέλλει, τη Δευτέρα επαναφέρει η κυβέρνηση-τσίρκο!

Τέτοιο επιτελικό κράτος, τόση αριστεία και ικανότητα στη διαχείριση κρίσεων είχα να δω από ταινία του Mr Bean. Μόνο που η κατάσταση δεν είναι καθόλου για γέλια...


   Στην προσωρινή αναστολή αλλά όχι στην ακύρωση της υποχρεωτικής λειτουργίας των λαϊκών αγορών, προχώρησε η κυβέρνηση, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε πολίτες και παράγοντες των Δήμων σε όλη τη χώρα.
   Η κυβέρνηση, με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ενημέρωσε τους κατά τόπους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των λαϊκών, ότι οφείλουν να τις πραγματοποιήσουν, τηρώντας παράλληλα τα γνωστά μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης για πωλητές και πολίτες.
   Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις Δήμων, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής με Δήμους για να τους επισημάνει την υποχρέωσή τους
   Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς υπήρξαν Δήμοι που είτε προέτρεψαν τους δημότες τους να μη συμμετέχουν αλλά και Δήμαρχοι, που πήγαν κόντρα στην απόφαση και υπέγραψαν την αναστολή της λειτουργίας των υπαίθριων αγορών εξαιτίας του αυτονόητου κινδύνου για την εξάπλωση του κοροναϊού.
   Τελικά, το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.
   Όμως, δεν ακυρώνεται και, από τη Δευτέρα, όπως σημείωσε, θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.