13 Μαρ 2020

ΑΡΝΗΤΙΚΑ στον κορονοϊό και τα δύο ύποπτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Άρτας

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε. Πρέπει να λαμβάνουμε με προσοχή όλα τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, καθώς τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας...


   Αναστάτωσε επικράτησε χθες στο Νοσοκομείο Άρτας, καθώς υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά για κορονοϊό, τα οποία μάλιστα "κατόρθωσαν" να "περάσουν" τις πύλες του Νοσοκομείου και να "κατέβουν" το λόφο της Περάνθης, "φτάνοντας" στο κέντρο της πόλης το μεν ένα ως "επιβεβαιωμένο κρούσμα", το δε άλλο ως "πιθανό".
   Αυτό που συνέβη, σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΧΩ της Άρτας, είναι ότι στο Νοσοκομείο της Άρτας έγινε έλεγχος σε δύο συμπολίτες μας, ένα 19χρονο και έναν μεγαλύτερης ηλικίας, που κρίθηκαν ως ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό. 
   Ο 19χρονος έδωσε υλικό για εξέταση και πήγε σπίτι του, σε κατ' οίκον περιορισμό, για να περιμένει το αποτέλεσμα της εξέτασης, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικίας ασθενής, με ήδη προϋπάρχον νόσημα, νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, στον ειδικό θάλαμο που έχει στηθεί έξω από το ΓΝ Άρτας.
   Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι, Διοίκηση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλες οι υπηρεσίας του Νοσοκομείου βρέθηκαν σε επιφυλακή, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών για κορονοϊό. Το προσωπικό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, αντέδρασε ψύχραιμα, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τις οδηγίες που έχουν δοθεί.
   Ευτυχώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του PrevezaBest, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ακολούθησαν βγήκαν αρνητικά για κορονοϊό και στις δύο περιπτώσεις.
   Όμως, το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε. Πρέπει να λαμβάνουμε με προσοχή όλα τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, καθώς τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Άλλωστε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες πως «ενδεχομένως να νοσήσει και το 15% του πληθυσμού», ενώ η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού, εκτίμησε πως η έξαρση αναμένεται μέσα στον Απριλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.