31 Μαρ 2020

Κυβέρνηση ΝΔ προς δικηγόρους - γιατρούς - οικονομολόγους: Ζήσε Μάη μου...

- Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο!
- Η κοροϊδία Μητσοτάκη με τα voucher καλά κρατεί


   Τελικά, η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους επιστήμονες της χώρας καλά κρατεί.
   Όλα ξεκίνησαν, με την προκλητική υπαναχώρησή της στο θέμα της χορήγησης του βοηθήματος των 800 ευρώ. Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: "Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα διαβεβαιώνουν ότι οι δικηγόροι θα λάβουν το επίδομα και αμέσως μετά αναιρούν εαυτούς, δεν πρόκειται απλώς περί πολιτικής ασυνέπειας, αλλά περί απαξίωσης και ονειδισμού ενός ολόκληρου κλάδου, που στις παρούσες έκτακτες συνθήκες στερείται πλήρως του εισοδήματός του".
   Αντ' αυτού, ο Μητσοτάκης παρέπεμψε όλους τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι κλπ) σε προγράμματα κατάρτισης, εκμάθησης υπολογιτών για την ακρόβεια και σε δυο κουπόνια (voucher) των 300 ευρώ, μέχρι το τέλος Μαΐου.
   Δηλαδή, όχι μόνο απαντάει στο αίτημά τους να συμπεριληφθούν στο βοήθημα των 800 ευρώ με τα ψίχουλα των 300 ευρώ το μήνα, αλλά το κάνει και με εξευτελιστικό τρόπο. Αφού τους θεωρεί a priori ακατάρτιστους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους προσφέρει προγράμματα εκμάθησης.
   Μετά τις έντονες, για να μην πω θυελλώδεις διαμαρτυρίες, υπήρξαν διαρροές ότι η κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε και θα τους συμπεριλάμβανε και αυτούς στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή στην αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.
   Περίμεναν, λοιπόν, χθες τη σχετική ανακοίνωση από τον υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αλλά μάταια. Έμειναν στο περίμενε...
   Συγκεριμένα, κατά την παρουσίαση της 4ης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επέμεινε στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με επίδομα 600 ευρώ για τους επιστήμονες, αλλά, για να χρυσώσει το χάπι, είπε πως το ποσό των 600 ευρώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο, και φυσικά απολύτως καθαρό χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις,
   Διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω voucher και τα χρήματα θα δοθούν σε δύο δόσεις (400 και 200 ευρώ) μέσα στον Απρίλιο.
   Υπσχέθηκε, όμως, πως, αν η κρίση συνεχιστεί, τότε και αυτοί θα ενταχθούν στην αποζημίωση των 800 ευρώ.
   Πότε; Τον Μάιο!
   Ζήσε Μάη μου, δηλαδή. Ή αλλιώς, ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.