12 Μαρ 2020

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ η είδηση για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Άρτα

- Ευτυχώς ο κορονοϊός δεν μας χτύπησε ακόμα την πόρτα. Το κρούσμα παραπληροφόρησης δυστυχώς, όμως, είναι όντως επιβεβαιωμένο
- Πάντως, καλό είναι να αυξήσουμε όλοι την προσοχή μας, όχι τόσο για τις fake ειδήσεις (αυτές τις έχουμε πλέον συνηθίσει) αλλά για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας


   Πριν λίγο αναδημοσίευσα την είδηση -από το site του Μαχητή- για επιβεβαιωμένο κρούμσα κορονοϊόυ στην Άρτα, το οποίο νοσηλεύεται σε καραντίνα.
   Λες και το ήξερα, έγραφα "Το αναδημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη, όπως το διάβασα πριν λίγο στον Μαχητή".
   Τελικά, διαψεύδεται η είδηση. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο της Άρτας. Ευτυχώς ο κορονοϊός δεν μας χτύπησε ακόμα την πόρτα. Το κρούσμα παραπληροφόρησης δυστυχώς, όμως, είναι όντως επιβεβαιωμένο
   Πάντως, καλό είναι να αυξήσουμε όλοι την προσοχή μας, όχι τόσο για τις fake ειδήσεις (αυτές τις έχουμε πλέον συνηθίσει) αλλά για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας, ώστε αν είναι δυνατόν να μην έρθει καθόλου ο ιός ή, αν τελικά έρθει, που αυτό είναι το πιθανότερο σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, χωρίς ανεξέλεγκτη διασπορά.

ΥΓ: Οφείλω να ομολογήσω την αμαρτία μου, ότι την πάτησα κι εγώ από τον Μαχητή, που, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τον θεωρούσα αξιόπιστο και έκανα αναδημοσίευση. Μου πήρε 10-15 λεπτά να καταλάβω ότι είναι fake και το διόρθωσα, γιατί, έστω και άθελά μου, έγινα κι εγώ παπαγαλάκι.
ΥΓ1: Το μάθημα είναι ένα: Πληροφόρηση, για τόσο κρίσιμα θέματα, μόνο από επίσημες πηγές, αν και -ακόμα κι αυτές- δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Για παράδειγμα, σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη 18 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλεόν τα 117, αν και λίγη ώρα νωρίτερα η λοιμοξιωλόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, είχε ανακοινώσει 34 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 133.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.