13 Μαρ 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κυβερνητικός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΚΟΡΟΪΔΙΑ η εξαγγελία για προσλήψεις γιατρών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

- "Δραματική έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές" να προσέλθουν για τις 2000 επικουρικές θέσεις, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ για γιατρούς
Άνευ αντικειμένου η "έκκληση Κικίλια", ακόμη και για νοσηλευτές, αφού δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τη λήξη της διορίας


   Για «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» εγκαλούν την κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή τις προσλήψεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
   Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) σημειώνει, πως «δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη “δραματική έκκληση” του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς “να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.
   Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς».
   Επιπλέον, «αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει, ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
   Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ δεν δεσμεύονται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ».
   Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:
   • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
   • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
   • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.
   Σχολιάζοντας σε ανάρτησή του την απουσία γιατρών από την προκήρυξη, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, σημειώνει:
   «Υπουργέ κ. Κικίλια, ΠΡΟΧΘΕΣ κάνατε "δραματική έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές" να προσέλθουν για τις 2000 επικουρικές θέσεις. ΣΗΜΕΡΑ μαθαίνουμε πως σε αυτές τις 2000 θέσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ για γιατρούς.
   Είστε σοβαροί;
   Κοροϊδευόμαστε μάλλον, έ;».

  Άνευ αντικειμένου η έκκληση Κικίλια, ακόμη και για νοσηλευτές 
   Πάντως, ο σχετικός διαγωνισμός για 1,500 νοσηλευτές και 500 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις διετίας, έχει προκηρυχθεί μέσω του ΑΣΕΠ από τις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό και ο Υπουργός Υγείας είχε υποστηρίξει ότι η χώρα είναι θωρακισμένη και δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα.
   Όμως, η σχετική ανακοίνωση με το σχετικό λινκ, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, φέρει ημερομηνία 11-3-20, δηλαδή ελάχιστες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.
   Άλλωστε, αρκετοί διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι στο χρόνο που μεσολάβησε από την έκκληση του Υπουργού Υγείας την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή που λήγει η προθεσμία, είναι αδύνατο να συγκεντρώσει κάποιος τα δικαιολογητικά, άρα η δήλωση του Β. Κικίλια, ήταν άνευ αντικειμένου.
   Μια υποψήφια, μάλιστα, ανάρτησε σχετικά στο Facebook:
   «Η προκήρυξη που έβγαλε για επικουρικό προσωπικό, κ η έκκληση που έκανε ο Κικίλιας είναι αστεία. Η προκήρυξη λήγει την Κυριακή και ζητάνε πάρα πολλά χαρτιά τα οποία ακόμα και να προλάβεις να τρέξεις στις υπηρεσίες για να τα μαζέψεις, δεν στα δίνουν αυθημερόν. Εγώ όντας άνεργη νοσηλεύτρια με τρία μωρά, δεν σκέφτηκα να κάνω τα χαρτιά μου για επικουρικό εξαρχής. Όμως βλέποντας την κατάσταση, ένιωσα την ανάγκη να προσφέρω τις υπηρεσίες μου πρώτα για τους συνανθρώπους μου και μετά για τους συναδέλφους μου που πραγματικά έχουν φτάσει στα όρια της κατάρρευσης.
   Μετά την έκκληση μπήκα να κάνω την αίτηση και δυστυχώς είδα ότι δεν προλαβαίνω να μαζέψω τόσα πολλά χαρτιά. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού. Δε νοείται σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση να λειτουργούν με όρους ΑΣΕΠ. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν μέσα σε μια εβδομάδα να γεμίσουν τα νοσοκομεία, και αργότερα να ζητήσουν τα επιπλέον χαρτιά, κάρτες ενσήμων, βεβαιώσεις παλαιότερων εργοδοτών, επικυρωμένα πτυχία από δικηγόρους. Συγνώμη για το προσωπικό μνμ, αλλά πραγματικά με πνίγει η κοροϊδία τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.