22 Μαρ 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Προστατέψτε ΤΩΡΑ τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής»!

- «Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και οφείλουμε να το πούμε με υπευθυνότητα και χωρίς διάθεση μικροπολιτικής»
- Η εικόνα σοβαρών έως δραματικών ελλείψεων σε μάσκες (όχι μόνο σε ειδικές μάσκες FFP2 αλλά και σε απλές χειρουργικές), σε αντισηπτικά υγρά, γάντια, ποδιές και ειδικές στολές για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει


   H δήλωση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού, για τις ελλείψεις των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών:
   «Παρακολουθούμε καθημερινά τη μάχη που δίνει το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, αλλά και την αγωνία των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας για την δική τους προστασία από τον ιό και τις επιπλοκές του.
   Βλέπουμε, όμως, ότι επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στο πολύ κρίσιμης σημασίας θέμα της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ. Στον τομέα αυτόν τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και οφείλουμε να το πούμε με υπευθυνότητα και χωρίς διάθεση μικροπολιτικής.
   Η εικόνα σοβαρών έως δραματικών ελλείψεων σε μάσκες (όχι μόνο σε ειδικές μάσκες FFP2 αλλά και σε απλές χειρουργικές), σε αντισηπτικά υγρά, γάντια, ποδιές και ειδικές στολές για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει.
   Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για επάρκεια μέσων και υλικών δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
   Και το αποκορύφωμα ήταν το χθεσινό έγγραφο του ΕΟΔΥ που δίνει οδηγίες στους υγειονομικούς για το πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση ελλείψεων εξοπλισμού ατομικής προστασίας! Πιο λάθος μήνυμα αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να δοθεί!
   Τώρα, λοιπόν, που ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν «εκτός μάχης» οι πρώτοι υγειονομικοί, τώρα που αυξάνεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια στο προσωπικό, οφείλει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να δώσουν ένα σήμα έμπρακτης (και όχι μόνο ηθικής) στήριξης των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής».
   Χρειάζονται άμεσα και επείγοντα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και την επάρκεια όλων των ζωτικής σημασίας υλικών για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών.
   Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με υψηλό ηθικό και αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης μάχης.
   Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία, κάθε ανεπάρκεια σ’ αυτό το μέτωπο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του, άρα και για τη Δημόσια Υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.