21 Μαρ 2020

Απύθμενη υποκρισία: Η Μαρέβα Μητσοτάκη καλεί σε παλαμάκια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και να τους δει!

- Για ακόμη μία φορά, κλειστές οι πόρτες του υπουργείου Υγείας για τους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες»
- Σας φαίνεται απίστευτο; Διαβάστε την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών και δείτε την πικρή αλήθεια...


   Μπορεί ο πρωθυπουργός και διάφοροι υπουργοί να αναφέρονται συχνά στους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες», μπορεί η Μαρέβα Μητσοτάκη να προτρέπει τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσει, όμως προχθές το απόγευμα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για μία ακόμη φορά, αρνήθηκε να δεχτεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
   Μόλις μία μέρα νωρίτερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν απευθύνει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντάς του πως παρά τις διακηρύξεις του «τους έχει αφήσει στον πόλεμο χωρίς όπλα».
   Μετά τη νέα "πόρτα", οι νοσοκομειακοί γιατροί έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Απίστευτο και όμως αληθινό!
O Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης αρνήθηκαν σήμερα να συναντήσουν την αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών… «λόγω κορονοϊού»!!! Δηλαδή οι υπουργοί επικαλέστηκαν την επιδημία του κορονοϊού για να αποφύγουν να ακούσουν αυτά που λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία του κορονοϊού.
Αυτή ήταν η απάντηση στο αίτημά μας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στην καλύτερη περίπτωση, ας θεωρήσουμε πως απέφυγαν την συνάντηση για να μην μεταδώσουν οι υπουργοί κορονοϊό στους νοσοκομειακούς γιατρούς και όχι επειδή φοβήθηκαν μήπως κολλήσουν οι ίδιοι κορονοϊό από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών.
Aρνήθηκαν να συναντήσουν «τους μαχητές της πρώτης γραμμής», τους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες», όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν.
Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί» δεν αναφερόταν στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.
Τη δική μας φωνή θέλει να τη φιμώσει. Θέλει να φιμώσει όσους ζητάνε έκτακτες μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα ΤΕΠ, οι ΜΕΘ, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που θα μπουν στη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Θέλουν να φιμώσουν όσους ζητάνε εφόδια για να πολεμήσουν τον «αόρατο εχθρό».
Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ έστω και τώρα.
Δε θέλουν να ακουστεί ότι ενώ υπόσχονταν προσλήψεις γιατρών με διετή σύμβαση, μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι μετά τη λήξη της σύμβασης θα τους μονιμοποιούσαν, τους προσλαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο και μετά «λύεται αυτοδίκαια» η σύμβαση τους.
Δε θέλουν να ακουστεί ότι έχουν προσλάβει μόλις 100 επικουρικούς γιατρούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 ελλείψεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για επαρκή εφοδιασμό των υγειονομικών με ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν μαζικά και βγουν εκτός μάχης.
Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή. Και η φωνή θα δυναμώσει. Θα ακουστεί πιο δυνατά.
Μέτρα προστασίας τώρα για τους υγειονομικούς.
Μέτρα προστασίας τώρα για την υγεία του λαού.


ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.