12 Μαρ 2020

74.400 ευρώ για τα... «λαγουδάκια» του Πατούλη!

- Χωρίς τέλος οι σπατάλες δημόσιου χρήματος από την Περιφέρεια Αττικής
- Μετά τα 19.450 ευρώ για πολυθρόνες τύπου Τσέστερφιλντ και τη βασιλόπιτα με 10.800 ευρώ, τώρα 74.400 ευρώ για την αγορά… 81 εορταστικών φωτιστικών στολιδιών τύπου «Λαγουδάκι», «Κοκοράκι», «Κοτοπουλάκι» και «Αυγουλάκι»


   Χωρίς τέλος οι σπατάλες δημόσιου χρήματος από την Περιφέρεια Αττικής. Μετά τη δαπάνη 19.450 ευρώ για πολυθρόνες τύπου Τσέστερφιλντ και την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας με κόστος 10.800 ευρώ, η περιφερειακή αρχή Γ. Πατούλη ετοιμάζεται να πληρώσει με 74.400 ευρώ την αγορά… 81 εορταστικών φωτιστικών στολιδιών τύπου «Λαγουδάκι», «Κοκοράκι», «Κοτοπουλάκι» και «Αυγουλάκι», όπως αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ζωής».
   «Ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, πρόκειται για τεχνικές προδιαγραφές δημόσιου διαγωνισμού», επισημαίνει η παράταξη της Ρένας Δούρου, σχολιάζοντας για τη «Νέα Αρχή για την Αττική» -το όνομα της παράταξης του περιφερειάρχη- ότι «πράγματι κάνει “νέα αρχή” προς τη λάθος κατεύθυνση: σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».
   Σε 74.400 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού που εγκρίθηκε «με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας εν όψει της πασχαλινής περιόδου είναι εξαιρετικά περιορισμένα», διαβάζουμε στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (η συνεδρίαση έγινε στις 6 Μαρτίου) που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: ΨΓ0Χ7Λ7-21Ω).
   Τα... λαγουδάκια είναι πασχαλινά φωτιστικά τύπου LED που θα τοποθετηθούν σε δρόμους της Αττικής όπου έχει αρμοδιότητα η περιφέρεια. Στην οικονομική επιτροπή οι όροι του διαγωνισμού υπερψηφίστηκαν μόνο από τα μέλη της παράταξης του περιφερειάρχη. Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της «Δύναμης Ζωής» και της παράταξης του Γ. Σγουρού.
   Η καταγγελία της «Δύναμης Ζωής» δεν ήταν η μόνη που συμπεριλαμβανόταν στην ανακοίνωσή της. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλλει δύο ακόμη «συγκεκριμένα παραδείγματα αδιαφανών διαδικασιών και φωτογραφικών διαγωνισμών»: α) πρόσληψη συμβούλου που θα προτείνει το πώς θα οργανωθεί η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής. «Προϋπολογισμός 74.400 ευρώ για ένα τόσο απλό αντικείμενο!», β) πρόσληψη συμβούλου που θα προτείνει την οργάνωση των «γωνιών Ανακύκλωσης», με προϋπολογισμό επίσης 74.400 ευρώ. Και στους δύο διαγωνισμούς υπάρχουν όροι που «εξαϋλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό», τονίζει η «Δύναμη Ζωής».
   Ολα αυτά, τη στιγμή που αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική και σε όλη τη χώρα, σημειώνει η αντιπολιτευόμενη παράταξη, «υπάρχουν υπηρεσίες (π.χ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας στο επταώροφο κτίριο επί της οδού Χίου 16, στο Μεταξουργείο, με περίπου 200 εργαζομένους) που έχουν ξεμείνει από καθαριότητα, καθώς οι σχετικές συμβάσεις έληξαν στις 31/1/20, όμως η διοίκηση της περιφέρειας αδιαφόρησε για την επίλυση του προβλήματος, παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.