19 Μαρ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Χρειάζεται άμεση εμπροσθοβαρής δράση - Το μαξιλάρι των 35 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει γενναίες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις - VIDEO

Προς τι εκρήγνυσθε κύριε Καιρίδη;


Σημεία παρέμβασης της Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Ηλία Κανέλλη 18.3.20 
 
   Ως συνέπεια μίας υπερκινητικής σκέψης εξέλαβε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη την ερώτηση δημοσιογράφου στο πρόσωπό της κατά πόσον η απαγόρευση της συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων παραπέμπει στην εποχή της δικτατορίας. "Παράξενη η σκέψη του κυρίου Κανέλλη, η οποία μπορεί να κινείται σε πολλά στρατόπεδα ταυτόχρονα" σχολίασε και κατόπιν αναφέρθηκε στο θέμα των κανόνων που πρέπει να τηρούνται:
   "Μία είναι η βασική αρχή: Όλοι συμπεριφερόμαστε σαν να πάσχουμε. Γνωρίζουμε όλοι πώς μεταδίδεται η νόσος. Άρα ισχύει ένας βασικός κανόνας για το σπίτι και για κάθε είδους συνάθροιση. Έτσι συμπεριφερόμαστε όλοι με στάση ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας, στους γύρω μας και στο κοινωνικό σύνολο" και συνέχισε: "Συμβουλές δίνουν μόνο οι αρμόδιοι επιστήμονες. Δε χωρούν γνώμες μη ειδικών. Ως εκ τούτου, όσοι και όσες έχουν δημόσιο βήμα οφείλουν να ενημερώνουν, αποφεύγοντας ερμηνείες των επιστημονικών δεδομένων"



  Καθοριστική η ενημέρωση και ο ρόλος των ΜΜΕ - Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε - Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει προστατευτικά μέτρα για τους εργαζόμενους
   Υπογράμμισε κατόπιν την κρισιμότητα του έργου των ΜΜΕ και του δημοσιογραφικού κόσμου αυτόν τον καιρό, αποδίδοντας σε όλες τις ειδικότητες (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς) τα εύσημα για τη συνεχή διαδικασία της ενημέρωσης, που φτάνει σε κάθε πολίτη που είναι κλεισμένος στο σπίτι και υπογράμμισε ότι οφείλουν να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα προφυλάσσουν τους εργαζόμενους του κλάδου.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων
   Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η αντιπολίτευση στέκεται "πάνω από το ύψος των περιστάσεων", η Γραμματέας της Κ.Ο. απέφυγε να εκπλαγεί, θυμίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται υπεύθυνα προφανώς, όσο προφανώς ασκεί κριτική και πίεση ώστε να συμβάλει προς την σωστή κατεύθυνση". Στα θετικά σχόλια που ακολούθησαν από δημοσιογράφο για τις κατατεθείσες προτάσεις του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι είναι καλό τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, κάνοντας αναφορά και στις έγκαιρες πρωτοβουλίες των κ. Ξανθού και Πολάκη, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν ελαφρές αντιδράσεις από την ομήγυρη.

  Για ελλείψεις αντιδραστηρίων και δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία: Είμαστε ακόμη στην αρχή - χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις!
   Σχετικά με την έλλειψη αντιδραστηρίων που παρατηρείται και στο σχόλιο του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν για όσους χρειάζεται, απαριθμώντας ομάδες, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι κάτι τέτοιο "συναξιολογείται με τη διαθεσιμότητα" και κατόπιν επεσήμανε ότι η "έλλειψη αντανακλάται ιδιαιτέρως στο υγειονομικό προσωπικό. Έχουν παρατηρηθεί περιστατικά σε υγειονομικούς, που μπορεί να λειτουργήσουν ως βόμβα. Υπάρχουν τα νοσοκομεία αναφοράς αλλά και πολλά άλλα τα οποία επισκέπτεται ο κόσμος και έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες. Έίμαστε ακόμη στην αρχή και τα θέματα θα πυκνώσουν. Είναι αναγκαίες πιο δραστικές παρεμβάσεις".

  Για τον ιδιωτικό τομέα: Ένα σοβαρό κράτος επιβάλλει κανόνες. Δεν αρκείται σε ευχές και παραινέσεις
   Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων περί υπερτιμολογήσεων στα τεστ στον ιδιωτικό τομέα αλλά κυρίως τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα περί μη πιθανής τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε ιδιωτικά εργαστήρια, η Όλγα Γεροβασίλη δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι τόσο καιρό ακούμε ότι "ο περίφημος ιδιωτικός τομέας έπρεπε να αναπτυχθεί εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας και ξάφνου σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζονται ως ασφαλέστερα" και υπογράμμισε ότι "δεν είναι δυνατόν να λέγεται δημοσίως, ως μέρος της επίσημης ενημέρωσης, ότι σε ιδιωτικά εργαστήρια δεν θα τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Ένα σοβαρό κράτος επιβάλλει κανόνες. Δεν αρκείται σε ευχές και παραινέσεις".

  Μέτρα στήριξης: Άτολμη η Ε.Ε. - άτολμη και η ελληνική κυβέρνηση
   Στη συνέχεια, καλούμενη να σχολιάσει τα μέτρα που εξήγγειλε η Ε.Ε. και σήμερα το οικονομικό επιτελείο, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην ατολμία της ΕΕ αλλά και της ελληνικής ελληνικής κυβέρνησης. "Το κράτος οφείλει να δράσει άμεσα αποτελεσματικά και εμπροσθοβαρώς. Οφείλει να κινηθεί βάσει προβλέψεων. Τα μέτρα στήριξης ανέρχονται στο 1% του ΑΕΠ. Στην Ισπανία ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ και στην Πορτογαλία -μία χώρα πληθυσμιακά αντίστοιχη της Ελλάδας- στο 9%! Αυτή τη στιγμή πλήττονται άμεσα 1 εκ. συμπολίτες μας. Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται. Η αναστολή χρέους για 2 μήνες δημιουργεί ανασφάλεια. έχουν σημειωθεί εργοδοτικές αυθαιρεσίες. υπάρχουν ασάφειες ως προς τις ατομικές επιχειρήσεις, δεν έχει αποτυπωθεί τι θα συμβεί. Το επίδομα των 800 ευρώ διάρκειας 45 ημερών δεν αποτελεί ικανή στήριξη στην ελληνική οικογένεια, στην οποία μπορεί σήμερα, μετά από χρόνια κρίσης, να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος. Γίνεται λόγος για πόλεμο άρα θα υπάρξουν απώλειες ανάλογες ενός πολέμου. Το 35 δισ.  μαξιλαριού που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν γενναίες και άμεσες παρεμβάσεις".

  Προς τι εκρήγνυσθε κύριε Καιρίδη;
   Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το τέλος της συζήτησης, εμβρόντητη, μαζί με το πάνελ, παρακολούθησε τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καιρίδη να αυτοεκρήγυνται, προφανώς στο άκουσμα του μαξιλαριού και να αποφασίζει, κατά την απάντησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης, να επικεντρωθεί στη... "χαμένη 5ετία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ". Η κ. Γεροβασίλη του ζήτησε να αναγνωρίσει, χάριν της κοινής λογικής, το χαμένο 25% του ΑΕΠ της χώρας επί άλλων κυβερνήσεων, το προφανές του υπάρχοντος μαξιλαριού, όπως επίσης και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα κατά το δυνατόν θωρακισμένο σύστημα δημόσιας υγείας, όμως εκείνος προστάτευσε το δικαίωμα στην έκρηξη και έκανε ένα ομολογουμένως grand finale "οτιδήποτε μέτρο και αν πάρει η κυβέρνηση, θα το βρει ανεπαρκές η κυρία Γεροβασίλη". Μόνος του τα νόμισε. Μόνος του τα είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.