21 Μαρ 2020

Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 21 Μαρτίου) - Ερωτηματικά και εύλογη ανησυχία προκαλεί το Επείγον Δελτίο Τύπου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

- Ένα νέο κρούσμα σε γιατρό του Νοσοκομείου Πρέβεζας
- Τα 43 άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που ήρθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο Άρτας, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους


   Το νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται από χτες στο επίκεντρο της προσοχής των αρμόδιων αρχών, μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος σε γιατρό του νοσοκομείου. Ο γιατρός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και άλλες 13 διαπιστωμένες επαφές του -10 υγειονομικοί και 3 υπάλληλοι του νοσοκομείου, το οποίο παραμένει κανονικά σε λειτουργία.
   Με το κρούσμα αυτό μπαίνει και η Πρέβεζα στον «κορονοϊκό» χάρτη, με την Ήπειρο να μετράει πια τέσσερα κρούσματα κορονοϊού.
   Την ίδια ώρα, στα Γιάννενα, η προσοχή είναι στραμμένη στην κατάσταση της υγείας δύο ασθενών (ενός από την Άρτα και ενός από τα Γιάννενα), οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όντας σε σταθερή κατάσταση.
   Όλα αυτά προκύπτουν και από την καθημερινή πια ενημέρωση εκ μέρους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
   Η εικόνα, λοιπόν, στα νοσοκομεία της Ηπείρου καταγράφεται ως εξής, βάσει της ενημέρωσης:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
- Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
- Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα 21/3/2020 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για έλεγχο.
- Δεν υπάρχουν απαντήσεις για θετικά δείγματα από τις προηγούμενες ημέρες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
- Τα 43 άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες.
Από την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, βρέθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με 45 άτομα τα οποία είναι σε καραντίνα στην οικία τους. Αναμένονται απαντήσεις από επτά δείγματα, τέσσερα που ελήφθησαν στις 19/3/2020 και τρία στις 20/3/2020.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
- Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
- Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό 13 διαπιστωμένες ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος (10 υγειονομικούς και τρεις υπαλλήλους), υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ. Όλοι τους παρακολουθούνται καθημερινά.
- Αναμένονται τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο.
- Με εντολή της διοίκησης απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του νοσοκομείου από συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του νοσοκομείου όλοι οι χώροι στους οποίους κινήθηκε το θετικό κρούσμα.
- Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
- Ένα νέο δείγμα στάλθηκε σήμερα για έλεγχο
- Από τα τρία δείγματα των προηγούμενων ημερών το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.

   Εν τω μεταξύ, ερωτηματικά και εύλογη ανησυχία προκαλεί το Επείγον Δελτίο Τύπου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας/ Συγκεκριμένα, το Δ.Τ. καταλήγει με την εξής επισήμανση: "Να είστε βέβαιοι πως όταν καταλαγιάσει η πανδημία οι ευθύνες θα αποδοθούν ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας"...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σε αυτήν τη δύσκολη μέρα που περνάει η πόλη μας και μετά το θετικό δείγμα στο covid-19 του συναδέλφου που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, αυτό που προέχει είναι να μείνει όρθιο το νοσοκομείο μας και να γίνει σωστή ιχνηλάτηση ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του ιού. 
        Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, επικοινώνησε άμεσα με τη σύζυγο του συναδέλφου, η οποία διατηρεί οδοντιατρείο που βρίσκεται στη δικαιοδοσία μας, για να εντοπίσει ασθενείς που εξέτασε την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως προέκυψε η οδοντίατρος είχε εξετάσει έναν ασθενή τη Δευτέρα 16/03/2020, ο οποίος και ειδοποιήθηκε να μείνει σε καραντίνα. Ως επί τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του οδοντιατρείου της συναδέλφου για 14 ημέρες και την υποχρεωτική απολύμανσή του από πιστοποιημένο φορέα.
            Επίσης κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θα κινηθούν όλες διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί η μετακίνηση οδοντιάτρου το συντομότερο δυνατό στο Οδοντιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου μας.
            Να είστε βέβαιοι πως όταν καταλαγιάσει η πανδημία οι ευθύνες θα αποδοθούν ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.