17 Μαρ 2020

Καλά στην υγεία τους οι 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βρίσκονται στην Βαρκελώνη

- «Δεν νιώθουμε αποκλεισμένοι, νιώθουμε ασφαλείς»
- «Επικοινωνούμε συνεχώς με τον Πρύτανη και την υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»


   Καλά στην υγεία τους δηλώνουν ότι είναι οι φοιτητές που βρίσκονται στην Βαρκελώνη για Erasmus+.
   Σε επιστολή που απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την οποία υπογράφουν έξι από τους 20 φοιτητές που βρίσκονται στην ισπανική πόλη τονίζουν μεταξύ άλλων: «Είμαστε καλά στην υγεία μας και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που έχουν δοθεί στην Ελλάδα».Επισημαίνουν ότι δεν είναι εγκλωβισμένοι στην Ισπανία και κάνουν έκκληση να μην γίνονται αναφορές στους ίδιους καθώς αυτές προκαλούν αναστάτωση στις οικογένειες τους, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
   «Δεν νιώθουμε αποκλεισμένοι. Νιώθουμε ασφαλείς και θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να περάσει η μπόρα», λένε δύο φοιτήτριες που σπουδάζουν Βιολογία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και από τις 4 Φεβρουαρίου βρίσκονται στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της ανταλλαγής φοιτητών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
   «Όλα έτρεξαν πολύ γρήγορα. Η ισπανική κυβέρνηση μέσα σε πέντε μέρες ανέβασε το επίπεδο των μέτρων μέχρι που έκλεισε τα σύνορα. Κάποια παιδιά που επιχείρησαν να φύγουν την Κυριακή από τη Βαρκελώνη πήγαν στο αεροδρόμιο αλλά τους γύρισαν πίσω», λέει στο ethnos.gr η Ματίνα Γραμματικάκη από την Αθήνα και συμπληρώνει: «Ακόμα και αν είχαμε τη δυνατότητα να τα μαζέψουμε και να φύγουμε θα έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα 14 ημερών στην Ελλάδα. Οπότε τι νόημα είχε να υποστούμε όλη αυτή τη φασαρία. Εδώ νοικιάζουμε το σπίτι, είμαστε καλά, έχουμε ασφάλεια και δεν υπάρχει πανικός. Είμαστε μέσα στο σπίτι μας πειθαρχούμε στις εντολές των ισπανικών αρχών. Χθες Κυριακή στη Βαρκελώνη είχε λίγο κόσμο έξω. Σήμερα υπάρχει έλεγχος από την αστυνομία. Δεν κυκλοφορεί κανείς. Τεχνολογία υπάρχει και είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τους γονείς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Όλα είναι καλά, κάνουμε όλοι υπομονή και μαζί αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Επί πλέον επικοινωνούμε συνεχώς με τον Πρύτανη και την υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»..

  «Είναι δύσκολα αλλά δεν υπάρχει πανικός»
   Η Άρτεμις Μιχάλα είναι από τη Νέα Ερυθραία, σπουδάζει στα Ιωάννινα και ακολούθησε το 6μηνο πρόγραμμα Erasmus στη Βαρκελώνη: «Συγκατοικώ με τη Ματίνα, έχουμε καλή παρέα, μελετάμε και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλους τους Έλληνες που είναι εδώ στη Βαρκελώνη αλλά και σε άλλες πόλεις. Εντάξει μπορεί κάποιοι που είναι μόνοι τους στο σπίτι να νιώθουν μεγαλύτερη ανασφάλεια αλλά πλέον μιλάμε συνέχεια μεταξύ μας και υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη. Είναι δύσκολα για όλους. Κι εδώ στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις, υπάρχει μεγάλος περιορισμός αλλά αισθανόμαστε μεγάλη ασφάλεια».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.