25 Φεβ 2020

ΜΑΤ παντού – Ο αυταρχισμός είναι η νέα όψη της «κανονικότητας» - VIDEO

- ΜΑΤ στα νησιά, ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, ΜΑΤ στο Καβούρι, παντού ΜΑΤ
- Με σπασμωδικές κινήσεις και τα ΜΑΤ αποδεικνύουν το μέγεθος της ανικανότητάς τους
- Γι' αυτή την πολιτική «ψηφίστηκαν», λένε στα κανάλια, μόνο που ξέχασαν να πουν ότι στους νησιώτες έταζαν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνουν πράξη σήμερα


   Με ΜΑΤ, σε Λέσβο και Χίο, αστυνομική αυθαιρεσία στην ΑΣΟΕΕ και ένα φρουρούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε εξέλιξη, η κυβέρνηση περνάει ένα σαφέστατο μήνυμα που δεν χωρά αμφιβολία: Ο αυταρχισμός της Δεξιάς είναι η νέα όψη της «κανονικότητας».
   Ας δούμε όσα συνέβησαν, σε λίγες μόνο ώρες:
Με βία και αυταρχισμό η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πολιτική των «κλειστών κέντρων» στο προσφυγικό. Η χθεσινή «απόβαση» 15 διμοιριών ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, καθώς και τα επεισόδια, που ακολούθησαν αποδεικνύουν το μέγεθος της ανικανότητάς τους.
Με σπασμωδικές κινήσεις και τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική για την οποία «ψηφίστηκαν», όπως λένε στα κανάλια. Μόνο που ξέχασαν να πουν ότι στους νησιώτες έταζαν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνουν πράξη σήμερα.
Δακρυγόνα και άγρια καταστολή των κατοίκων των νησιών ενώ προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Μιχαηλίδης στη Χίο και ο βουλευτής Γ. Μπουρνούς στην Λέσβο. Την ίδια ώρα παράνομες χωματουργικές εργασίες ξεκίνησαν μέσα στο πευκοδάσος όπως κατήγγειλε ο Γ. Μπουρνούς.

Το νέο δόγμα της κυβέρνησης είναι ο «αυταρχισμός» που τον παρουσιάζει ως «αποφασιστικότητα». Χαρακτηριστικό της ανεύθυνης επικοινωνιακής διαχείρισης είναι και το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε στον «κορονοϊό» τα «κλειστά κέντρα» κράτησης ποντάροντας στον πανικό και το φόβο για να γίνουν αποδεκτά από τις τοπικές κοινωνίες.
Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα της «ασφάλειας» αποδεικνύεται καθημερινά τόσο από την αύξηση της εγκληματικότητας όσο και από την αστυνομική αυθαιρεσία που διαρκώς αυξάνεται. Χαρακτηριστικό ήταν το χθεσινό περιστατικό με τον αστυνομικό –νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό- να βγάζει όπλο και να απειλεί φοιτητές στο προαύλιο της σχολής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, η προπαγάνδα των καναλιών σε μια προσπάθεια, κάθε άλλη άποψη να παρουσιαστεί στα κανάλια ως παράλογη, έκνομη ή ακόμα και «αναρχική» όπως έγινε στο ΣΚΑΙ που φρόντισε από νωρίς το πρωί να αιτιολογήσει –όπως μπορούσε- την ακραία ενέργεια του αστυνομικού.
Η καλύτερη απάντηση όμως στην προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο δόθηκε από την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ που καταδίκασε το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και πήγε στις εισαγγελικές αρχές. 
Ένα μόνο σχέδιο για τα πάντα φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό είναι ΜΑΤ παντού και όπου χρειαστεί ακραία καταστολή. Ακόμα και το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι πραγματοποιείται φρουρούμενο από διμοιρίες των ΜΑΤ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.