4 Φεβ 2020

Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα και ο Πορτοσάλτε με απίστευτο κυνισμό ειρωνεύεται - VIDEO

- Δεν θέλει ειδήσεις που του χαλάνε τη «σούπα» της κανονικότητας. Πόσο μάλλον λιποθυμίες μαθητών!
- Θεανώ Φωτίου: Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα, σήμερα το 30% των σχολικών γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί


   Μια μαθήτρια Γυμνασίου έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε, γυρνώντας στο σπίτι από το σχολείο, στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο καιρό στον Πύργο Ηλείας. 
   Όπως αναφέρει το patrisnews.com, και οι δυο γονείς της είναι άνεργοι και είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο σπίτι να λείψουν τα βασικά και το κορίτσι να μην έχει τραφεί σωστά για μέρες. Εκείνη την ημέρα δεν άντεξε και λύγισε στη μέση του δρόμου.
   Η αποκάλυψη της τραγικής οικογενειακής ιστορίας, μετά κιόλας από επιστολή που έστειλε ο πατέρας, έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, που τώρα προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια.
   Όμως, η είδηση προφανώς δεν άρεσε στον Άρη Πορτοσάλτε, που, με ιδιαίτερο κυνισμό και αποκρουστικό αντικοινωνισμό για το γεγονός ότι μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα, έφτασε στο σημείο να μιλά για «συριζαϊκές ειδήσεις» και, λοιδωρόντας τους γονείς που άφησαν το παιδί τους νηστικό για τον ΕΝΦΙΑ, κάλεσε να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ την διαπόμπευση που γίνεται μέσω των σχολίων στο Πρώτο Θέμα.
   «Ξεκίνησε η φάμπρικα με τις λιποθυμίες;» αναρωτήθηκε με απίστευτο κυνισμό και ειρωνεύτηκε το γονιό που ανακάλυψε τάχα σήμερα τον ΕΝΦΙΑ, με τον έτερο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, τον Δημήτρη Οικονόμου να σιγοντάρει...



   Βέβαια, το γεγονός ότι ο πατέρας πλήρωνε με το κοινωνικό μέρισμα τον ΕΝΦΙΑ, το μέρισμα που του το έκοψε η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αναφέρθηκε από τους καλούς δημοσιογράφους, ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που "βρήκε" το μέρισμα από την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, είχε νομοθετήσει τη σημαντική μείωσή του για τους ασθενέστερους και όχι όπως καπηλεύεται σήμερα η ΝΔ, που έκανε το νόμο οριζόντιο και άρα δυσανάλογα βαρύτερο για τους ασθενέστερους.


  Θ. Φωτίου: Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα
   «Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία», σημείωσε η αναπληρώτριας τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, υπενθυμίζοντας ότι «εμείς προκηρύξαμε, τον Μάιο του 2019, τον διαγωνισμό για 185.000 γεύματα κάθε μέρα σε δημοτικά σχολεία της χώρας».
   Η ίδια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «σήμερα, Φεβρουάριο το 2020, το 30% των γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Πρόκειται για περίπου 19.000 γεύματα στην Αθήνα και την Αττική, 24.600 γεύματα στην Μακεδονία, από τα οποία 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο και 1.500 στη Λέσβο».
   «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ταχύτητα τις υποθέσεις των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα για ζωτικά ζητήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου», επεσήμανε η Θ.Φωτίου
   Παράλληλα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν τα σχολικά γεύματα. Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος».
   «Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν τα σχολικά γεύματα. Αντίθετα, θα επιμείνουμε να επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας όπως ήταν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε η Θεανώ Φωτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.