14 Φεβ 2020

Οι λαγοί του Κ. Μητσοτάκη και ο κατώτατος μισθός

Μην κοροϊδευόμαστε, δεν χωράνε όλοι στην "ανάπτυξη" του Κ. Μητσοτάκη, του ΣΕΒ και των υπολοίπων λαγών...


   Μην κοροϊδευόμαστε. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι εναντίον της αύξησης του κατώτατου μισθού. Το είχε πει άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο, όταν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ακόμα μακριά. Γιατί η αντίληψη του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι κάθε τι που θίγει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και ευνοεί, έστω και ελάχιστα, τους εργαζόμενους είναι αντιαναπτυξιακό.
   Μπορεί η Ν.Δ. να ψήφισε την αύξηση του κατώτατου το 2019, ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος, διάφοροι «λαγοί» όμως είχαν σπεύσει να μας τρομοκρατήσουν για το πόσο καταστροφική ήταν η κίνηση αυτή.
   Είχαν περιγράψει την ανησυχία τους για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, αν οι εργαζόμενοι, που μάτωσαν στην κρίση, έπαιρναν μερικές δεκάδες ευρώ αύξηση. Και αν οι κάτω των 25 σταματούσαν να πληρώνονται λιγότερα από το επίδομα ανεργίας. Καμία καταστροφή δεν συνέβη.
   Λίγο πριν τις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να εξαγγείλει αύξηση του κατώτατου μισθού, πάλι για πολιτικάντικους λόγους. Την υπόσχεση αυτή, φυσικά, την ξέχασε. Τώρα, για να ξεφύγει από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, πετάει το μπαλάκι σε μια επιτροπή του υπουργείου που θα συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς.
   Οι φορείς μίλησαν χθες. Ο ΣΕΒ βγήκε ξανά ως λαγός, και μάλιστα με παραποιημένα στοιχεία, για να μας επαναλάβει πόσο καταστροφική είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Έτσι ώστε ο Κ. Μητσοτάκης να έχει σήμερα κάτι να επικαλεστεί για την κωλοτούμπα από τις προεκλογικές θέσεις.
   Και μιλάμε για ένα εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι του κόσμου της εργασίας. Αλλά δεν χωράνε στην ανάπτυξη του Κ. Μητσοτάκη, του ΣΕΒ και των υπολοίπων λαγών.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.