18 Φεβ 2020

Νόμοι μόνο για τους πολίτες, όχι για τους πολιτικούς

- Οι πρωτοφανείς διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής δεν έχουν προηγούμενο
- Με ένα πραξικόπημα, που παραβιάζει όχι μόνο το ελληνικό και το ενωσιακό Δίκαιο, αλλά και τις συμβάσεις του ΟΗΕ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν ότι το δίκαιο των πολιτικών υπερέχει του νόμου, της Δικαιοσύνης και των διεθνών συμβάσεων της χώρας


   Οι πρωτοφανείς διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής δεν έχουν προηγούμενο. Η ενορχηστρωμένη επίθεση ξεκίνησε το 2018 και κορυφώνεται τώρα κατά των ανθρώπων που τόλμησαν να καταθέσουν, εφόσον ο Νόμος τούς προστάτευε από απειλές ακόμα και για τη ζωή τους, από κάθε είδους συμφέροντα που ήθελαν και θέλουν να μη διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση του σκανδάλου NOVARTIS.
   Με δεδομένη και απολύτως δικαιολογημένη την απόφαση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων να μην καταθέσουν με αυτοπρόσωπη παρουσία, με τον ίδιο δηλαδή τρόπο που κατέθεσαν ανώνυμα και με καλυμμένα χαρακτηριστικά και στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, η πλειοψηφία της προανακριτικής αποφάσισε να άρει το καθεστώς προστασίας τους.
   Με ένα πραξικόπημα, που παραβιάζει όχι μόνο το ελληνικό και το ενωσιακό Δίκαιο, αλλά και τις συμβάσεις του ΟΗΕ, τα δύο κόμματα της Βουλής αποφάσισαν ότι το δίκαιο των πολιτικών υπερέχει του νόμου, της Δικαιοσύνης και των διεθνών συμβάσεων της χώρας.
   Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην ουσία αποφάσισαν να αδιαφορήσουν για όλα αυτά, ώστε να ακυρώσουν τις καταθέσεις που αναφέρονται σε ευθύνες πρώην υπουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
   Αντίθετα, ενώ οι μάρτυρες εισαγγελείς που έχουν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή δεν παρουσίασαν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, παρά μόνο προσωπικές σκέψεις και ισχυρισμούς, τα δύο αυτά κόμματα αποφάσισαν να... διευρύνουν το κατηγορητήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για κάθε πράξη ή ενέργεια κατά την άσκηση των καθηκόντων του και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη NOVARTIS.
   Προφανώς, στο κράτος της «κανονικότητας», η άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού θεωρείται επιλήψιμη, όταν ο ίδιος πιέζει για να διερευνηθεί ένα σκάνδαλο διαφθοράς και όχι αν έχει ενδεχομένως συμβάλει στη γιγάντωσή του.
   Αν τελικά ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση «αποκάλυψης» των μαρτύρων ενάντια σε όσα προβλέπει ο Νόμος, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ, των οποίων έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή, θα γελάσουν ξανά με την Ελλάδα και τους θεσμούς της.
   Θα γελάσει όμως περισσότερο από όλους η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία, που ζημίωσε τόσο πολύ το δημόσιο ταμείο. Το ποιος θα κλάψει, βέβαια, θα το δούμε στο μέλλον.
η Άποψη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.