27 Φεβ 2020

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού - Ντόμινο αντιδράσεων

- "Πάγωσε" η Πάτρα, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα, έντονες διαμαρτυρίες από τα πληρώματα που δηλώνουν ότι θα παρελάσουν κανονικά
- Δήμος Κέρκυρας: Κανονικά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρά την απόφαση Κικίλια


   Την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, νωρίτερα σήμερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου, παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν επισήμως ακόμη δύο κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρία.
   Ακριβώς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο υπουργός είπε ότι ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, υπενθυμίζοντας, ότι λόγω της έξαρσης του κοροναϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.
   Η απόφαση αναμένεται να επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην Πάτρα, που διοργανώνει το διασημότερο καρναβάλι, αφού, τα καρναβαλικά πληρώματα ετοιμάζονται για την παρέλαση την επόμενη μέρα μετά την λήξη της παρέλασης, δηλαδή επί έναν ολόκληρο χρόνο.
   Πάντως, πρώτες πληροφορίες από την Πάτρα, που μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, αναφέρουν ότι υπάρχουν καρναβαλικά πληρώματα που είναι αποφασισμένα να παρελάσουν παρα την απαγόρευση.
   Πραγματικά, Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει σήμερα 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με το παρακάτω θέμα: - Ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού (εισηγητής: κ. Δήμαρχος), ενώ, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τη δημοτική αρχή, ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις από τα πληρώματα. "Θα βγούμε και δεν θα μας το απαγορεύσει κανείς...", μεταφέρουν.
   Την ίδια στιγμή, με απόφαση της δημοτικής αρχής της Κέρκυρας, κανονικά θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρά την απόφαση Κικίλια.
   Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου και επειδή επικρατεί μια σύγχυση με το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, θέληση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Mερόπης Υδραίου είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε εξωτερικό χώρο να γίνουν κανονικά εκτός κι αν υπάρξει κάποια απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που θα απαγορεύει κάτι τέτοιο. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση άρα και τα κορφιάτικα πετεγολέτσα θα γίνουν απόψε κανονικά στην πλακάδα του Αγίου.
   Να σημειωθεί ότι με μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Κέρκυρας, ενημερώνει ότι τα πετεγολέτσα απόψε θα γίνουν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.