20 Φεβ 2020

Η επιτομή της συγκάλυψης

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται πως έχουν ισχυρούς λόγους να μην προχωρήσει η έρευνα και να μη βγουν στο φως της δημοσιότητας οι αποδείξεις


   Τις τελευταίες ημέρες, με ευθύνη των στελεχών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, έχει δημιουργηθεί ένα ζοφερό σκηνικό που δεν τιμά καθόλου αυτούς που το προκάλεσαν και φυσικά δεν υπηρετεί μια ευνομούμενη πολιτεία με σαφή τη διάκριση των εξουσιών, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.
   Οι μεθοδεύσεις που προωθούνται, οι επιλεκτικές διαρροές στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων, οι απειλές πρωτοκλασάτων υπουργών προς αυτούς, που συνοδεύονται από απίστευτες απειλές και φανερή διάθεση τρομοκράτησής τους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι δεν θέλουν να διερευνηθεί σε βάθος ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.
   Από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για την υπόθεση, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκαναν λόγο για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο. Αυτή η κοινή γραμμή υποστηρίχτηκε στη συνέχεια από έναν οργανωμένο επικοινωνιακό ορυμαγδό, με στόχο να φτάσουμε κάποια στιγμή να αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο;
   Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται πως έχουν ισχυρούς λόγους να μην προχωρήσει η έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως στον σκληρό πυρήνα του πολιτικού συστήματος, και να μη βγουν στο φως της δημοσιότητας οι αποδείξεις που στοιχειοθετούν το πολιτικό σκέλος του σκανδάλου.
   Το πολιτικό -και όχι μόνο- κόστος το οποίο θα υπάρξει στην περίπτωση που όντως αποδειχτεί ότι στις παρανομίες είχαν εμπλακεί στελέχη τους θα είναι τεράστιο. Έτσι εξηγείται ο επικοινωνιακός και παρασκηνιακός πόλεμος που έχουν κηρύξει απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες.
   Με τη στάση τους δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια, αλλά να επικρατήσει η συγκάλυψή της. Πέρα από αυτό όμως, με τη στάση τους στέλνουν και ένα μήνυμα στον οποιονδήποτε εν δυνάμει μάρτυρα που σήμερα ή στο μέλλον θελήσει να καταθέσει σε μια υπόθεση διαφθοράς. Και το μήνυμα αυτό είναι καθαρά αποτρεπτικό.
   Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, αφού προηγουμένως «μαζέψει» τους υπουργούς του που κατηγορούν την αντιπολίτευση για παρεμβάσεις στην υπόθεση, την ώρα που οι ίδιοι έχουν ήδη σχεδόν δικάσει και καταδικάσει τους μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.