14 Ιαν 2020

Επεισόδια στη Χίο, με έντονες αποδοκιμασίες στον Μηταράκη από οπαδούς του - VIDEOS

- Σοβαρά επεισόδια στο Δημαρχείο: Έσπασαν την πόρτα γιουχάροντάς τον
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους


   Υπό έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων μπήκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης στο δημαρχείο Χίου, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την κατασκευή του κλειστού κέντρου αιτούντων άσυλο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
   Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου, κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτήριο.



   Μέσα στη συνεδρίαση ο υφυπουργός, σύμφωνα με τις τοπικές ανταποκρίσεις, υποσχέθηκε την κατασκευή της της παράκαμψης του Βροντάδου και των στροφών του Αίπους, ζητώντας παράλληλα να παραχωρηθεί δημοτική έκταση πέραν του «15» (χιλιομετρική θέση του δρόμου Χίου - Βολισσού) για να κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο.
   Ο Ν. Μηταράκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του μετά από πολλές διακοπές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis, τονίζοντας ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι να βρεθεί θέση σε άλλο σημείο, κατά προτίμηση στο «17» ή το «18», σε δημοτικές εκτάσεις, και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης για τη δημιουργία της νέας υπερδομής ώστε να κλείσει η ΒΙΑΛ.



   Κατά τις ίδιες πηγές, παρουσίασε ως υποχώρηση της κυβέρνησης ότι η νέα δομή θα είναι χωρητικότητας 4.000 ανθρώπων και όχι 7.000, που ήταν το αρχικό κυβερνητικό σχέδιο, και τόνισε ότι το κέντρο θα είναι κλειστό, ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας οι παράνομοι μετανάστες και όσοι δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας θα φεύγουν για την Τουρκία καθώς και ότι δεν θα υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στην ακριτική Χίο.

  ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες
   «Αυτονόητα καταδικαστέες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις και τον προπηλακισμό κατά του Μηταράκη, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που κυνικά η ίδια έσπειρε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε εξαπατώντας τους πολίτες που την πίστευαν ότι τους πρόσφυγες του φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ότι οι μετεγκαταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.