8 Ιαν 2020

Το ακούσαμε και αυτό! Ο Μητσοτάκης, λέει, επέλεξε να μην κάνει συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ! - VIDEO

«Επιλέξαμε να μην γίνει συνέντευξη Τύπου» ισχυρίστηκε το πρωί ο Σίμος Κεδίκογλου, προσπαθώντας να ωραιοποιήσει την τραγική εικόνα από την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στον Λευκό Οίκο


   «Επιλέξαμε να μην γίνει συνέντευξη Τύπου» ισχυρίστηκε το πρωί ο Σίμος Κεδίκογλου, σε μια προσπάθεια αντιστροφής των αλγεινών εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν με τον Τραμπ να απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και τον Μητσοτάκη να μονοπωλεί ρόλο κομπάρσου.
   Συγκεκριμένα το πρωί στο Open ανέφερε, προσπαθώντας να ωραιοποιήσει την τραγική εικόνα από την χθεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο:



   "Μετά ακούγαμε για τη συνέντευξη Τύπου. Τελικά ο πάντα απρόβλεπτος κ. Τράμπ έκανε μία άτυπη συνέντευξη Τύπου και από τις 13 ερωτήσεις που δέχθηκε μόνο δύο αφορούσαν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι άλλες ήταν για το Ιράν και την παραπομπή του. Ήταν δεδομένο ότι τα φώτα θα στρέφονταν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε/συμφωνήσαμε να μην γίνει συνέντευξη τύπου".
   Εμείς το επιλέξαμε; Ρώτησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση σε μια προσπάθεια διόρθωσης από τον Σ. Κεδίκογλου: «Συμφωνήθηκε».
   Κι όλα αυτά, ενώ ήταν γνωστό (διαβάστε ΕΔΩ) ότι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ήταν έντονες οι παρασκηνιακές πιέσεις του πρωθυπουργικού γραφείου και τα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο να αλλάξει στάση ο Ντόναλντ Τραμπ και να δεχτεί να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως, οι πιέσεις έπεσαν στο κενό.
   Από το πρωί της Τρίτης, οι του Μητσοτάκη άρχισαν να διαρρέουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να αποφύγει πιθανές ερωτήσεις για την κρίση με το Ιράν στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία και για αυτό δεν επιθυμεί μια συνέντευξη Τύπου, προσπαθώντας, με αυτό τον τρόπο, να αποσυνδέσουν την άρνηση Τραμπ από τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.
   Και ήρθε το βράδυ της Τρίτης και είδαμε όλοι στο Οβάλ Γραφείο τον Τραμπ να απαντάει χωρίς πρόβλημα όχι σε μία, όχι σε δύο, αλλά σε 12 ερωτήσεις για το Ιράν, με τον Μητσοτάκη τραγική φιγούρα δίπλα του, σε ρόλο κομπάρσου, μάταια να περιμένει τον Αμερικάνο πρόεδρο να πει έστω μια κουβέντα για την τουρκική επιθετικότητα, τα ελληνικά δίκαια και την ανάγκη τήρησης της διεθνούς νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.