9 Ιαν 2020

Οι μεγάλες διαφορές Τσίπρα και Μητσοτάκη στα τετ α τετ με τον Τραμπ - VIDEO

Οι διαφορές αυτές μπορούν να φανούν με γλαφυρό τρόπο μέσω της δύναμης της εικόνας


   Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος περιορίστηκε σε... δεύτερο ρόλο στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αδυνατώντας να κοινοποιήσει την ατζέντα της χώρας σε κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα), ο Αλέξης Τσίπρας είχε φροντίσει να καταστήσει σαφείς τις ελληνικές θέσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ, το 2017.
   Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση προσπαθούν να «μαζέψουν» τα... αμάζευτα (βλέπε mirroring), στρογγυλεύοντας όσο δεν... πάει τα συμπεράσματα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, απέναντι στον Τραμπ.
   Παρά τις όποιες προσπάθειες αλλά και τα όσα ειπώθηκαν περί... mirroring, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε μία παταγώδη αποτυχία στο ενεργητικό του, λειτουργώντας σε... δεύτερο ρόλο δίπλα στον Τραμπ, αδυνατώντας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και να προβάλλει στον πρόεδρο των ΗΠΑ τα κυριότερα σημεία της ελληνικής ατζέντας, όπως για παράδειγμα το «καυτό» θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
   Πέραν των δηλώσεων - διαβεβαιώσεων περί της αρραγούς συμμαχίας Ελλάδας - ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντέλεσε στο να χαρακτηριστεί ως «φιάσκο» η παρουσία του δίπλα στον Τραμπ, σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.
   Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2017, η εικόνα του έλληνα πρωθυπουργού δίπλα στον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν εντελώς διαφορετική. Τότε, απέναντί του, ο Τραμπ είχε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε φροντίσει να ακουστούν οι ελληνικές θέσεις, όσον αφορά μεταξύ άλλων και τα ελληνοτουρκικά, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρα μηνύματα και προς τη γείτονα χώρα. Μία παρουσία εντελώς διαφορετική από αυτή που φανέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   Οι διαφορές αυτές μπορούν να φανούν με γλαφυρό τρόπο μέσω της δύναμης της εικόνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.