16 Ιαν 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Επείγουσα αλλαγή ατζέντας η επίσπευση της ανακοίνωσης του ονόματος της υποψήφιας ΠτΔ - VIDEO

Ακόμα κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης το διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους


   «Ακόμα κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης το διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση της πρότασης του Κ.Μητσοτάκη για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.
   «Μετά τις εκλογές του Ιουλίου και την άμεση κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναρωτιόμουν τι καλύτερο έχει ετοιμάσει η ΝΔ, τι είχε σκεφτεί για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος. Τελικά, αποκαλύπτεται πως έκανα "τζάμπα κόπο" που αναρωτιόμουν για κάτι σοβαρό που θα μπορούσε να έχει ετοιμαστεί. Σήμερα αυτό αποδεικνύεται, μιας και είναι η πρώτη παραδοχή ήττας από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ», σημειώνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.



   Η ίδια, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής γα τον εκλογικό νόμο, πρόσθεσε ότι «έρχεται εσπευσμένα διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προφανώς για την επείγουσα αλλαγή ατζέντας. Ακόμα κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης το διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους».
   «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εγκαθίδρυσε για σειρά ετών συστήματα ενισχυμένης αναλογικής, με εξαίρεση το 1989-1990. Τα συστήματα αυτά προφανώς αλλοίωναν στην πράξη την αντιπροσωπευτικότητα και την ισότητα της ψήφου. Οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων για την ανάγκη κυβερνησιμότητας σήμαιναν στην πραγματικότητα ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις, μοντέλο που ταιριάζει στη σημερινή κυβέρνηση, μονοκομματικό, σκληρά κομματικό κράτος, δεόντως αυταρχικό», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.
   Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι «η συζήτηση για την αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου από τη μια και της κυβερνησιμότητας από την άλλη είναι ψευδεπίγραφο δίλημμα. Τα επιχειρήματα υπέρ της απλής αναλογικής είναι απολύτως καθαρά: ανάγκη για ισοτιμία της ψήφου, για ανόθευτη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και εν τέλει λαϊκή κυριαρχία».
   «Στην πράξη είδαμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης, μοντέλο που μας έφτασε και στην κρίση και στην χρεοκοπία. Κι από την άλλη η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, κομμάτων με τεράστιες πολιτικές διαφορές που δεσμεύτηκαν σε έντιμη συμφωνία για τη σωτηρία της χώρας τηρήθηκε στο ακέραιο και βγάλαμε τη χώρα από την οικονομική κρίση», τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.
   Ακόμη η ίδια δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «μήπως τα συστήματα ενισχυμένης αναλογικής οδηγούν σε κυβερνήσεις κοινωνικής μειοψηφίας που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας; Τα χρόνια της κρίσης η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας υποχώρησε ακόμα περισσότερο και η σχέση πολιτών και πολιτικού συστήματος διαρρήχθηκε. Είναι ανάγκη να ανορθώσουμε το κύρος του πολιτικού συστήματος εμβαθύνοντας τη Δημοκρατία. Για να το πετύχουμε αυτό δε χρειαζόμαστε κυβερνήσεις μειοψηφίας αλλά συναινέσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις».
   «Ο εκλογικός νόμος που προτείνετε δεν τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Το κλιμακωτό μπόνους εδρών είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα και τίποτε άλλο. Με περίπου 37% - 38% το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει αυτοδυναμία, αυτό δηλαδή που ισχύει και σήμερα, ένα σύστημα που νοθεύει τη λαϊκή βούληση. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αναφέρεται πως "ένα σύστημα απλής αναλογικής αναγκαστικά διαστρεβλώνει τη γνώμη του εκλογέα". Αυτό με άφησε άφωνη! Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα υπέρ της απλής αναλογικής και διαφωνούμε από θέση αρχής στο νομοσχέδιό σας», επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.