7 Ιαν 2020

Ο πρωθυπουργικός ανιψιός, οι σχέσεις με το Φλώρο και το αποκαλυπτικό mail

Ο Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του θείου...


   Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. O δικηγόρος είχε προφυλακιστεί για έξι μήνες με την κατηγορία ότι δημιούργησε εγκληματική οργάνωση με αυτούς που επιχείρησαν να τον σκοτώσουν για να εκβιάσει τον Φλώρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας. Ο Γ. Αντωνόπουλος επέμενε με διάφορα υπομνήματά του, ακόμη και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, πως κάποιοι έστησαν πλεκτάνη εναντίον του, με σκοπό να τον εμφανίσουν από θύμα του Φλώρου ως θύτη.
   Η απόφαση αποφυλάκισης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού φαίνεται να αμφισβητεί την αξιοπιστία μαρτύρων με τις καταθέσεις των οποίων προφυλακίστηκε ο Γ. Αντωνόπουλος. Την εισήγηση αποφυλάκισης κάνει προς το συμβούλιο η εισαγγελέας Ειρήνη Tζίβα (γνωστή για την υπόθεση του «Noor 1»), η οποία αναφέρεται ειδικά, εν αντιθέσει με τον ανακριτή της υπόθεσης, και στον Γρ. Δημητριάδη. Η εισαγγελέας δίνει ιδιαίτερη σημασία σε ένα mail που είχε στείλει σε ανύποπτο χρόνο (3 Σεπτεμβρίου 2017) ο Γ. Αντωνόπουλος στους δικηγόρους του Αλ. Λυκουρέζο, Θ. Παναγόπουλο και Θ. Σοφό, στο οποίο αναφέρεται σε διάφορες πλευρές της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Το email που καίει τον ανιψιό του Μαξίμου

   Σε αυτό το mail ο Αντωνόπουλος απευθύνεται τόσο στον Παναγόπουλο όσο και στον Σοφό, θυμίζοντάς τους πως του είχαν μεταφέρει μήνυμα από τον Φλώρο ότι θα τον δολοφονήσει αν καταθέσει στη δίκη εναντίον του. Παρότι το mail «εκθέτει» τους δικηγόρους στους οποίους απευθύνεται, αυτοί φέρονται να μην απαντούν έστω για να διαψεύσουν όσα λέγονται, κάτι που συνεπικουρεί στην αξιοπιστία όσων γράφονται.

  Κατάθεση προς όφελος του Φλώρου
   Στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου εγγράφου ο Αντωνόπουλος αναφέρεται στον ρόλο του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον οποίο εμφανίζει να αλλάζει την κατάθεσή του, πράγμα που αποβαίνει σε όφελος του Φλώρου. Γράφει συγκεκριμένα: «Δεν έχετε παρά να δείτε τη στάση στη δίκη της Energa τόσο του συναδέλφου μας και μάρτυρα κ. Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του πραγματογνώμονα που όρισε ο ανακριτής για να ελέγξει τις κινήσεις των λογαριασμών του Φλώρου, οι οποίοι τρομοκρατημένοι, προφανώς από τις απειλές του Φλώρου, ανασκεύαζαν τις καταθέσεις και την πραγματογνωμοσύνη τους, κατά τρόπο θλιβερό και εξευτελιστικό».
   Πριν από τη δίκη, παρότι ο Γρ. Δημητριάδης δεν είχε καταθέσει στην ανάκριση κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Αρ. Φλώρο, είχε αποδεχθεί τη δημιουργία των offshore αν και ισχυρίστηκε ότι δεν φέρει ευθύνη για τη δημιουργία και τη δραστηριότητά τους. Σύμφωνα με τον Γ. Αντωνόπουλο, στη δίκη της Energa που έγινε με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο ο Γρ. Δημητριάδης εμφανίστηκε να μην ξέρει ή να μη θυμάται λεπτομέρειες.


  Ο φόβος και η έλλειψη σθένους
   Την αλήθεια όσων καταγράφονται στο mail αποδέχεται ομόφωνα τελικά το Συμβούλιο Εφετών που αποφυλακίζει τον Γ. Αντωνόπουλο, αφήνοντας μάλιστα μομφές για την ανακριτική διαδικασία. Η διατύπωση των δικαστών είναι πως «στην επιστολή (mail) του Αντωνόπουλου, που απεστάλη στους αποδέκτες της, χωρίς καμία απάντηση εκ μέρους τους, διατυπώνεται και ο ισχυρισμός ότι ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης που κατέθεσε ενόρκως στην ένδικη δικογραφία, αλλά και ο πραγματογνώμονας που είχε ορίσει ο ανακριτής στην υπόθεση Energa είχαν αλλάξει τις καταθέσεις τους κατά τη γνώμη που ήθελε να εκφράσει τότε ο κατηγορούμενος, λόγω φόβου».
   Η στάση του Γρ. Δημητριάδη όπως την περιγράφει ο Γ. Αντωνόπουλος και την αποδέχονται οι δικαστές φυσικά και εγείρει διάφορα ερωτήματα. Καταρχάς, αν δεχτούμε πως ο Δημητριάδης δεν είχε καμία ευθύνη για όσα έγιναν στην υπόθεση Energa (γεγονός που έπρεπε να είχε ερευνηθεί), αλλά φοβήθηκε και άλλαξε την κατάθεσή του με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει τιμωρία, τότε ανακύπτει ένα σοβαρό θέμα για το αν μπορεί με αυτή την έλλειψη σθένους να διευθύνει το πρωθυπουργικό γραφείο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.