12 Ιαν 2020

Οι Αμερικάνοι διέψευσαν τα fake news που διέρρεε το Μαξίμου, μέσω ΣΚΑΪ, για τα ελληνοτουρκικά - VIDEO

Ο Δένδιας αναγκάστηκε να το παραδεχθεί on camera
- Μετά το διπλωματικό φιάσκο της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη, δεν επιβεβαιώθηκαν οι δήθεν πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, με τις οποίες επιχειρήθηκε επικοινωνιακά να ανασκευάσουν την εικόνα της κυβερνητικής αποτυχίας


   Fake news αποδείχθηκε η «μεσολάβηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά θέματα» και τα σενάρια που έφεραν τον Μάικ Πομπέο να αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία.
   Μετά το διπλωματικό φιάσκο της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη δεν επιβεβαιώθηκαν οι δήθεν πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, με τις οποίες επιχειρήθηκε επικοινωνιακά να ανασκευάσουν την εικόνα της κυβερνητικής αποτυχίας.
   «Δεν έχει συμφωνηθεί διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ούτε σε υψηλό ούτε σε χαμηλό επίπεδο» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department, μιλώντας στον απεσταλμένο του «ΑΝΤ1» στην Ουάσιγκτον, διαψεύδοντας τα σενάρια που είχαν διακινηθεί από τον ΣΚΑΪ.


   Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι διαμεσολαβήσεις δεν βγαίνουν σε καλό» καθώς και ότι «οι ΗΠΑ δεσμεύονται συνεχώς, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, για να ενθαρρύνουν την αποκλιμάκωση των εξελίξεων μέσω διπλωματικών οδών».



   «Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».
   «Ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφωνίες τους ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
   Στην απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, τηρείται για ακόμα μια φορά η γραμμή της πάγιας αμερικανικής ουδετερότητας.
   Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση του εκπροσώπου αναφέρει «Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται συνεχώς, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, για να ενθαρρύνουν την αποκλιμάκωση των εξελίξεων μέσω διπλωματικών οδών. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφωνίες τους ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καλούν όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».
   Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πριν λίγο στο ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε την διάψευση, λέγοντας: "Επίσημη πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ δεν έχει ανακοινωθεί. Δεν υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά".
   Είμαστε σε «ανοιχτή γραμμή», αρκέστηκε να πει ο Νίκος Δένδιας για να σώσει έστω τα προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.