23 Ιαν 2020

Ξανά με απευθείας ανάθεση στους εργολάβους της Ολυμπίας Οδού ο οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος

- Ετσιθελική ακύρωση των πέντε ενεργών εργολαβιών, οι οποίες όμως θα αποζημιωθούν κανονικά
- Γ. Βαρεμένος: Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο


   Ράβε - ξήλωνε με την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος...
   Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε χθες, με το «έτσι θέλω», την ακύρωση των πέντε ενεργών εργολαβιών και την απευθείας ανάθεση κατασκευής της, όπως και τη διαχείρισή της, στην Ολυμπία Οδό, όταν το 2013 το εν λόγω έργο είχε αφαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα!
   Κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις, το έργο εντάσσεται εκ νέου στη σύμβαση παραχώρησης, σε συμφωνία με την Ολυμπία Οδό που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, με τον υπουργό να πανηγυρίζει πως «εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040. Και βέβαια, αν δεν υπάρχουν εξωγενείς καθυστερήσεις, το έργο θα είναι έτοιμο το 2023».
   Όλα αυτά, όταν ο ίδιος ομολογεί ότι ο νέος σχεδιασμός δεν έχει λάβει την έγκριση της Ε.Ε., αφού «όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε τους επόμενους μήνες το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Πάλι θα γίνει το έργο. Αλλά θα πάρει παραπάνω χρόνο η διαδικασία».
   Γαλαντόμος, λέει ότι οι εργολάβοι των πέντε σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει, ενώ, παρότι μεσολάβησαν έξι μήνες απόλυτης απραξίας, οι λόγοι ακύρωσης των οκτώ εργολαβιών που παρέλαβε παραμένουν θολοί. Όπως ισχυρίζεται ο υπουργός, «στις δύο εργολαβίες ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και σε άλλη μία υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ. Στις άλλες πέντε υπήρχαν τρεις διαφορετικοί ανάδοχοι»...

  Γ. Βαρεμένος: Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο
   Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τους χειρισμούς και στον κ. Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προτιμάει να αποζημιώσει τους εργολάβους παρά να τους αφήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες στο δρόμο Πάτρα-Πύργος
   Για «αλαζονεία και υποκρισία» κατηγόρησε τον υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, αναφορικά με τη διαχείριση θεμάτων της αρμοδιότητας του υπουργού, όπως ο δρόμος Πάτρα-Πύργος. Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο, σχολίασε με νόημα ο Γ. Βαρεμένος.

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, αρνήθηκε με τις δηλώσεις του σχετικά με το δρόμο Πάτρα-Πύργος, να αναγνωρίσει το λάθος του και με αδέξιο τρόπο προσπάθησε να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τους χειρισμούς και στον κ. Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προτιμάει να αποζημιώσει τους εργολάβους παρά να τους αφήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες.
Αρνείται πεισματικά εδώ και μισό χρόνο να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα, τη στιγμή που εμφανίζεται να κόπτεται για την ολοκλήρωση του έργου ως το 2023. Και το ανέκδοτο της ημέρας: Καλεί τους εργολάβους να μην προτάξουν το γινάτι τους, όταν το δικό του και του κ. Μητσοτάκη το γινάτι βγάζει μάτι για το τι έχουν στο μυαλό τους, ενώ θα περιμένουν λέει τους επόμενους μήνες την απάντηση των Ευρωπαίων στα αλλόκοτα σχέδιά τους.
Όλα αυτά εν ονόματι της επιτάχυνσης του έργου. Αλαζονεία και υποκρισία! Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.