31 Ιαν 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Κυβέρνηση εξαρτημένη από παράγοντες, είναι κυβέρνηση με κοντά ποδάρια - ΗΧΗΤΙΚΟ

- Δε νομοθετεί με βάση το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας
- “Οι κακοί χειρισμοί έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρά πολιτικά γεγονότα. Αν κάτι τέτοιο συνέβη στο ζήτημα του ποδοσφαίρου, τι άραγε μπορεί να συμβεί με άλλα πιο σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα; Αυτή η στάση της κυβέρνησης μας έχει γεννήσει πολύ σοβαρές ανησυχίες”


   Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στο Νίκο Σβέρκο παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας.
   Ως «ανάξια σχολιασμού» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τα λόγια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Ο κάθε έλληνας πολίτης γνωρίζει την αλήθεια, όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να τον υποτιμήσει. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με επικοινωνιακούς χειρισμούς και με την τρέχουσα μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει θα παραμείνει στο απυρόβλητο.
  Αν χειρίστηκαν το θέμα του ποδοσφαίρου με τέτοια ανεπάρκεια, πως θα χειριστούν σοβαρότερα θέματα; 
   «Η κυβέρνηση βρέθηκε σε σύγχυση. Προσπάθησε να διορθώσει το λάθος με άλλο λάθος δημιουργώντας και επιτείνοντας την αναταραχή» είπε η Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τους πρόσφατους χειρισμούς στο ζήτημα του ποδοσφαίρου. Μέσα σε δυο 24ωρα περάσαμε από τους χειρισμούς Αυγενάκη, σε διαγραφή ευρωβουλευτή, σε τροπολογία την οποία δεν τολμά να παρουσιάσει ο αρμόδιος υφυπουργός στην Ολομέλεια, αλλά η υπουργός Πολιτισμού κάνοντας αναφορές σε «εθνικό διχασμό», επιβολή κομματικής πειθαρχίας την οποία αγνόησε εν πομπαίς και οργάνοις ο κ. Σαμαράς κ.ό.κ.
   “Οι κακοί χειρισμοί έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρά πολιτικά γεγονότα. Αν κάτι τέτοιο συνέβη στο ζήτημα του ποδοσφαίρου, τι άραγε μπορεί να συμβεί με άλλα πιο σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα; Αυτή η στάση της κυβέρνησης μας έχει γεννήσει πολύ σοβαρές ανησυχίες”.
  Η Κυβέρνηση αποδομεί τα δημόσια αγαθά για να υποδεχθεί ιδιωτικούς σωτήρες
   Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη και εξαρτημένη από σχέσεις που έχει αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα με αντάλλαγμα την παροχή στήριξης. «Έχει τάξει πολλά προεκλογικά και δεν θα μπορέσει να τους ικανοποιήσει όλους», προδιέγραψε η Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι προφανές και στους χειρισμούς με τους οποίους η κυβέρνηση προχωρά σε απαξίωση δημόσιων αγαθών: «Αποδομώντας την υγεία, την παιδεία, την πολιτική προστασία, θεωρώντας παράλληλα ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, στρώνουν το δρόμο της κατάρρευσης ώστε να εμφανιστούν «σωτήρες» από τον ιδιωτικό τομέα” επεσήμανε και τόνισε ότι: «H κυβέρνηση είναι εξαρτημένη από τις σχέσεις που διατηρεί με διάφορους παράγοντες που τώρα συγκρούονται. Δε νομοθετεί με βάση το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».
  ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή απόφαση όλων να προχωρήσουμε. Το Μάιο ένα συνέδριο συνέχειας και τομής. Η πρόταση της επόμενης μέρας.
   Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αίτημα το οποίο προέκυψε μετά τις εκλογές και το αποτέλεσμα του 32%. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται και δημιουργείται ένας οδικός χάρτης. Ετοιμάζονται οι προγραμματικές θέσεις της σύγχρονης Αριστεράς. Χτίζεται η πρόταση της επόμενης ημέρας. Φυσικά υπάρχουν διαφορές και προβληματισμοί οι οποίοι κατατίθενται. Όμως κοινή απόφαση όλων είναι να προχωρήσουμε. Το Συνέδριο του Μαΐου έχουμε καθορίσει ότι είναι ένα συνέδριο συνέχειας και τομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.