19 Ιαν 2020

Ψεύτες, δογματικοί και τελικά επικίνδυνοι

Η χώρα έμπλεξε άσχημα από την παλινόρθωση της χειρότερης Δεξιάς της μεταπολίτευσης και κινδυνεύει να μικρύνει και να κοντύνει


   Από το κακό στο χειρότερο. Μια πορεία εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση των παπαγάλων του νεοφιλελευθερισμού, που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι γίνεται, γιατί γίνεται αυτό που γίνεται και πού πάει το πράγμα στον κόσμο, χρησιμοποιεί τη χώρα για να απολαύσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι χορηγοί του τα «αγαθά» της εξουσίας.
   ΜΑ, ΤΟΥΣ ψήφισε η κρίσιμη για την αυτοδυναμία πλειοψηφία των πολιτών. Τους ψήφισε λοιπόν αυτή η σχετική πλειοψηφία για να ακυρώσουν την «προδοτική συμφωνία» των Πρεσπών, να λύσουν το ακανθώδες προσφυγικό πρόβλημα, που είπαν πως το δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να φέρουν γρήγορα την ανάπτυξη, καλύτερους μισθούς, λιγότερες επιβαρύνσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Τους ψήφισε για να υπάρχει «νόμος και τάξη» στη χώρα.
   ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΕ για να γίνει η Ελλάδα μια ισχυρή και αξιοσέβαστη χώρα αντάξια της συμπάθειας που προκαλεί ο αρχαίος της πολιτισμός και το φυσικό της κάλλος. Με λίγα λόγια, ελέγχοντας ασφυκτικά τα ΜΜΕ, χειραγώγησαν τους πολίτες με συνειδητά ψέματα.
   ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Τώρα γίνεται το ακριβώς αντίθετο! Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που υλοποιούσε ο Αλ. Τσίπρας έχει πλέον μόνο μία διάσταση, τη δημόσια υπακοή στον Τραμπ. Ακόμα και τη δολοφονία του Σουλεϊμανί στήριξε ο Μητσοτάκης, παρά την προσβλητική φιλοξενία του Αμερικανού Προέδρου, που ενώπιόν του δήλωσε φίλος του Ερντογάν. Χάνει τον σεβασμό όλων των άλλων, χωρίς να τον κερδίσει από τους Αμερικανούς. Μεγάλο κατόρθωμα πράγματι.
   ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή ο Ερντογάν, χωρίς να είναι δεδομένος για κανέναν, κατάφερε το ακατόρθωτο. Να είναι σεβαστός και πολύτιμος εταίρος τόσο του Τραμπ όσο και του Πούτιν και πλέον ρυθμιστικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου!
   ΣΤΟΝ τομέα της απασχόλησης παρακολουθούμε την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη ραγδαία, στο εξάμηνο εξουσίας της Ν.Δ., απώλεια θέσεων εργασίας. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις αφορούν τελικά μόνον ή κυρίως τη μεγάλη εργοδοσία που στήριξε και στηρίζει τη Ν.Δ.
   ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, που θα έλυναν, τώρα χαρακτηρίζεται άλυτο και είδαμε πρόσφατα τις συνέπειες με την απόπειρα προπηλακισμού του Χιώτη υπουργού Μηταράκη από τους δικούς του ψηφοφόρους! Και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, ευχής έργον!
   Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ εξελίχθηκε σε διορισμούς, ανεξαρτήτως προσόντων, κολλητών, φίλων και συγγενών στον δημόσιο τομέα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που με στόμφο διέταξε τους υπουργούς και τους βουλευτές να μην διορίζουν συγγενείς τους, έχει διορίσει όλους τους δικούς του συγγενείς σε δημόσιες θέσεις και, όταν αυτές είναι άμισθες, τις μετατρέπει και σε έμμισθες!
   ΕΙΧΑΝ το δημοσιονομικό περιθώριο την περίοδο των Χριστουγέννων να χορηγήσουν τη 13η σύνταξη. Αυτή σχεδόν στο σύνολό της θα γινόταν κατανάλωση και ο τζίρος στην αγορά θα έφτανε σε ικανοποιητικά επίπεδα για το εμπόριο. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Αρνήθηκαν και η αγορά βόγκηξε!
   ΨΑΧΝΟΥΝ για επενδυτές και εννοούν αγοραστές υπαρχόντων δημοσίων μονοπωλιακού χαρακτήρα επιχειρήσεων όσο - όσο. Μιλάνε για ανάπτυξη και στην ατζέντα τους δεν υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν τάσεις ανάκαμψης.
   ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ στον «νόμο και την τάξη». Όπου το «νόμος και τάξη» αφορά αποκλειστικά τα Εξάρχεια, το Κουκάκι και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα! Και μάλιστα σε όλες τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων καλούνται εγκαίρως τα τηλεοπτικά συνεργεία για να δει ο λαός πόσο καλός στη δουλειά του είναι ο Χρυσοχοΐδης και πόσο αποφασισμένη η κυβέρνηση.
   ΛΗΣΤΕΣ, φονιάδες, νταβαζτήδες, σωματέμποροι, πρεζέμποροι, παιδεραστές, πορτοφολάδες και όλοι όσοι παραβιάζουν τον νόμο είναι εκτός θεματολογίου της κυβέρνησης και του ψωνισμένου προστατευόμενου των Μητσοτάκηδων. Τον νόμο που πρώτοι παραβιάζουν οι υπηρέτες του ξυλοφορτώνοντας με μανία τα θύματά τους, ανεξαρτήτως του αν και πόσο έχουν παραβιάσει κάτι.
   ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ το παραμικρό όραμα για να κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη. Την προσωπική τους εξουσία επιχειρούν να προστατεύσουν και να τη διατηρήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Εξάλλου οι ανισότητες θεωρούνται φυσικό φαινόμενο, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
   Η ΧΩΡΑ έμπλεξε άσχημα από την παλινόρθωση της χειρότερης Δεξιάς της μεταπολίτευσης. Η χώρα κινδυνεύει να μικρύνει και να κοντύνει. Η εθνική ενότητα ναρκοθετείται από τις ανισότητες και τη βία. Οι πολίτες έχουν υποχρέωση να μιλήσουν τώρα, πριν να είναι αργά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.